20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zīle par Rīgas mēra kandidēšanu EP vēlēšanās: Ušakovs bēg no skandāliem
Zīle par Rīgas mēra kandidēšanu EP vēlēšanās: Ušakovs bēg no skandāliem
Autors: BNA / 29. marts 2019, 18:27
Rīgas mērs Nils Ušakovs šobrīd bēg no skandāliem Rīgas domē un pašvaldības kapitālsabiedrībās, Ušakova kandidēšanu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās komentēja EP deputāts un vēlēšanu kandidāts Roberts Zīle (NA).

Intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” Zīle norādīja, ka Rīgas mērs par pusgadu nokavēja brīdi, lai korekti paziņotu, ka viņš startēs Eiropas Parlamenta vēlēšanās. “Tagad tas izskatās pēc bēgšanas, nepārprotami,” piebilda politiķis.

Tajā pašā laikā viņš uzsvēra, ka Eiropas Parlamentā, ar ļoti maziem izņēmumiem, kad ir izteiktas politiskas aizdomas par vajāšanu, visus izdod. “Tas nozīmē, ka, par nelaimi, viņš saglabā šo mandātu līdz brīdim, kad notiek tiesvedība, kas Latvijā, kā mēs zinām, var ilgt gadiem ilgi, bet, katrā ziņā, šāds deputāts, kurš ir izdots jau vajāšanai, un par ļoti nopietniem aizdomās turamiem noziegumiem, nu, viņš zaudē savu politisko ietekmi,” skaidroja politiķis.

Viņa ieskatā, Rīgas otrā vicemēra amata izveidošana parāda to, ka – kamēr Rīgas dome netiek atlaista, rezultāta nav, tāpēc, ka var šo sistēmu uzturēt, arī pats atrodoties citā vietā.

Zīle ir pārliecināts, ka Ušakovs tiks ievēlēts EP, taču viņa priekšvēlēšanu solījumi par palīdzību Rīgai netiks pildīti. “EP nerunā par kāds konkrētas valsts budžetiem, kur nu vēl par kādu galvaspilsētu. [..] Ja tiešām grib kaut ko izdarīt rīdzinieku labā, tad tas ir jādara Rīgā,” piebilst Zīle.

Kā zināms, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā pabeigta juridiskā pārbaude par Rīgas domes darbu un konstatēta virkne iespējamu likumu pārkāpumu. Ministrs Juris Pūce (AP!) par tiem no Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova pieprasījis rakstiskus paskaidrojumus.

Izvērtējot atbildes, dokumentus, iesniegumus un sūdzības, ko ministrija ir saņēmusi saistībā ar domes priekšsēdētāja rīcību domes darbības laikā pēc 2017.gada 3.jūnija pašvaldību vēlēšanām, ministrija, veicot juridisko pārbaudi, ir fiksējusi iespējamus pārkāpumus.

Pirms vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs pieņem jebkādu turpmāku lēmumu par Rīgas domes darba novērtējumu, ministram likums nosaka prasīt tieši domes priekšsēdētājam sniegt rakstveida paskaidrojumus par konstatētajiem iespējamiem pārkāpumiem, tikai pēc šo paskaidrojumu saņemšanas, ministrs ir tiesīgs lemt par tālāku rīcību.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats