19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tele2 no 1. aprīļa ceļ tarifus
Tele2 no 1. aprīļa ceļ tarifus
Autors: Ilze Šteinfelde / NRA.lv / 6. marts 2019, 11:00
Mobilo sakaru operators, sākot ar 1. aprīli, piedāvās jaunus tarifu plānus interneta lietotājiem. Ieguvēji no izmaiņām būs globālā tīmekļa biežie lietotāji, savukārt tie, kuriem no svara ir katrs eiro un kuri internetu telefonā lieto maz, būs spiesti maksāt vairāk, neko pretī neiegūstot.

No 1. aprīļa tarifs Nr3, kurā bija iekļauti 5 MB, maksās 6,49 eiro mēnesī pašreizējo 5,79 eiro vietā, tādējādi sadārdzinot pakalpojumu par aptuveni 12 procentiem. Augstāka cena par pakalpojumu būs jāmaksā arī citu tarifu plānu lietotājiem, taču viņiem vismaz palielinās iekļauto datu apjoms, piemēram, pašreizējā tarifa Zelts 2G izmantotājiem mēneša maksa pieaugs par 3 eiro (no 11,99 eiro līdz 14,99 eiro), vienlaikus pieaugot iekļautajam datu apjomam no 2 GB uz 5 GB. Tarifa Zelts Bezlimita lietotāji pašreizējo 21,99 eiro vieta pēc 1. aprīļa maksās 22,99 eiro, papildus saņemot nedaudz lielāku iekļauto datu apjomu izmantošanai Eiropā un lielāku datu apjomu papildus SIM kartes lietošanai planšetē.

Tiem klientiem, kuri nevēlas izmantot mobilo internetu vai vēlas to lietot ļoti nelielā apmērā, Tele2 iesaka izvēlēties kādu no Zelta zivtiņas pēcapmaksas tarifu plāniem.
Pēc Tele2 aplēsēm, līdz ar jaunajiem tarifiem klientiem būs pieejams gandrīz trīs reizes lielāks interneta apmērs Latvijā un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs, cenai par vienu gigabaitu samazinoties par 50-70 procentiem.

Tele2 nepieciešamību mainīt tarifus skaidro ar faktu, ka pēdējo piecu gadu laikā Tele2 klientu patērētais interneta apjoms ir pieaudzis 33 reizes. Pašlaik jau deviņi no desmit Tele2 pamata tarifu plānu lietotājiem aktīvi izmantojot internetu telefonā.

 Tele2 arī informē, ka nākotnē gaidāmi lētāki zvani uz ārzemēm, jo saskaņā ar Eiropas Savienības jaunajiem noteikumiem no 15. maija vairāk nekā uz pusi tiks samazināta maksa par zvaniem uz citām Eiropas (EEZ) valstīm.

Pagājušais gads Tele2 Latvijā bija itin veiksmīgs, jo ieņēmumi pagājušajā gadā bija 1,308 miljardi zviedru kronu (127,55 miljoni eiro), kas ir par 11% vairāk nekā 2017. gadā, liecina Zviedrijas koncerna Tele2 publiskotais pārskats. Savukārt uzņēmuma peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) pērn bija 474 miljoni kronu (46,22 miljoni eiro), kas ir par 13,7% vairāk nekā gadu iepriekš.





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats