29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bukmeikeri prognozē, kurš šogad iegūs Oskara balvu
Bukmeikeri prognozē, kurš šogad iegūs Oskara balvu
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 22. februāris 2019, 13:37
Viens no gaidītākajiem notikumiem kino cienītājiem šogad notiks 24. februārī, Dolby teātrī, Losandželosā, kur norisināsies 91. Kino akadēmijas balvas “Oskars” pasniegšanas ceremonija. Šogad pēc Oskara balvas tīko rekordliels filmu skaits -347 filmas, kuras piedalās 24 izvirzītajās kategorijās. “Betsafe” bukmeikeri, tuvojoties lielajam kino pasaules notikumam prognozē, ka par 2018.gada labāko filmu tiks atzīta, iepriekšējā kino akadēmijas balvas ieguvēja, meksikāņu režisora Alfonso Kuaron režisētā filma “Roma”.

Alfonso Kuaron, 2014.gadā ieguva “Oskara” balvu par labāko sasniegumu režijā filmai “Gravitāte” un 2018.gada filma “Roma” šogad izvirzīta 10 nominācijās, tai skaitā - labākā filma un labākais režisors. Bukmeikeri prognozē, ka varbūtība, ka filma, kuras stāsta apakšā slēpjas vēstījums par paša režisora dzīvi bērnībā, Meksikas pilsētā 70tajos gados, iegūs balvu par labāko filmu ir vērtējama ar 77% varbūtību.

Liela interese kino apmeklētāju vidū bijusi arī par tādām filmām kā “Zaļā grāmata”, “Bohēmista rapsodija” un “Zvaigzne ir dzimusi”, kuras arī izvirzītas nominācijām - labākā 2018. gada filma. Savukārt otra nominētākā filma akadēmijas balvai šogad ir Bredlija Kūpera režisētā filma “Zvaigzne ir dzimusi”, kas nominēta 9 no 24 kategorijām, un bukmeikeri uzskata, ka šai filmai izdosies iegūt vismaz divus Oskarus. Prognožu speciālisti ir pārliecināti, ka šo filmu vidū ir arī tādu kategoriju uzvarētāji kā labākais aktieris un aktrise. “Bohēmista rapsodija” galvenās lomas atveidotāja Rami Maleka, kas atveido roka leģendu un bohēmistu Frediju Merkūriju, izredzes saņemt savu pirmo “Oskaru” kā labākajam galvenās lomas atveidotājam, bukmeikeri vērtē ar 87 % iespējamību.

Bukmeikeru likmes liecina, ka cīņa par balvu, nominācijā par labāko aktierspēli sieviešu kategorijā, būs spraiga. Šoreiz Kino akadēmijas balvai savu debiju pieteikušas trīs galvenās lomas atveidotājas filmās “Sieva”, Glena Klouza, Lady Gaga “Zvaigzne ir dzimusi” un Jalitza Aparicio filmā “Roma”. Lai arī cik dabiski un organiski aktrises spētu izvest savu varoni cauri sirdi plosošiem stāstiem, bukmeikeri uzskata, ka 88% varbūtība, ka balvu izdosies iegūta Glenai Klouzai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats