29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Veselīga dzīvesveida pamatā – sabalansēts un veselīgs uzturs
Veselīga dzīvesveida pamatā – sabalansēts un veselīgs uzturs
20. februāris 2019, 11:18
Mūsdienās veselīgs dzīvesveids kļūst arvien populārāks. Veselīga dzīvesveida modelī svarīgākais ir fiziskās aktivitātes, kontrolēts stresa līmenis un, protams, arī sabalansēts un veselīgs uzturs. Sabalansēts uzturs nozīmē, ka tajā jābūt visām vielām, kas veido cilvēka organisma sastāvdaļas. Tās ir olbaltumvielas, tauki, minerālvielas, vitamīni. Tāpat ar uzturu jāuzņem pietiekami daudz ūdens. Par veselīgākajiem produktiem joprojām tiek uzskatīti graudaugi un to produkti. To vērtību apliecina kaut vai tik vienkāršs fakts, ka uztura piramīdas pašā pamatā ir graudaugu produkti.

Tie ir svarīgākā pārtikas produktu grupa, kura proporcionāli veido 50% no kopējā ikdienas uztura un satur virkni veselīgu elementu. Graudaugi nodrošinās organismam nepieciešamo ikdienas enerģijas devu un parūpēsies par nepieciešamajam olbaltumvielām, ogļhidrātiem, minerālvielām, šķiedrvielām un vitamīniem, kā arī veicinās gremošanas procesu.

To, ka cilvēka dzīvē arvien svarīgāku lomu ieņem veselīgs dzīvesveids, ko pavisam vienkārši iespējams nodrošināt ar sabalansētu uzturu, ikdienā lietojot graudaugus, atzīst arī “Vidzemes maiznīcas” valdes priekšsēdētāja Ligita Liepiņa-Eglīte. “Laikā, kad veselīgs dzīvesveids ieņem arvien nozīmīgāku lomu cilvēku dzīvē, sabiedrība daudz biežāk piedomā pie tā, ko izvēlas lietot savā uzturā. Neapšaubāmi, visvērtīgākās ir grauda bioloģiski aktīvās vielas – minerālvielas un vitamīni, kas ir ļoti nozīmīgi cilvēka veselības uzlabošanā. Tie, kas ir pagaršojuši dažādos graudaugu produktus, ir pārliecinājušies, ka gardumi var būt arī veselīgi un diētiski. Aktīva un veselīga dzīvesveida piekritējiem, piemēram, auzu pārslu cepumi desertā ir ideāls risinājums, kā uzturēt sevi formā, un pasargāt organismu no nevēlamām slimībām un noguruma,” skaidro L. Liepiņa-Eglīte. 

Kā atzīst “Vidzemes maiznīca” klienti, kuri piedomā pie sava uztura un dzīvesveida, sausiņi un barankas ir lielisks izsalkuma mērdētājs – tā vietā, lai kairinātu kuņģi ar ātrām uzkodām, graudaugu gardumi ir kompakti, ilgi uzglabājas un ātri ļauj atbrīvoties no izsalkuma, turklāt ļaujot neuzņemt daudz kalorijas un piedāvājot organismu palutināt ar dažādiem vitamīniem.

“Vidzemes maiznīca” piedāvājumu klāsts ir tik bagātīgs, ka izvēles iespējas ir ikvienam, sākot no parastām kviešu miltu baranciņām, vaniļas cepumiem līdz pat auzu un kliju cepumiem un baranciņām, kas ir gan veselīgas, gan diētiskas.

Publicitātes materiāls 




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats