26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgā mudina nenokavēt pēdējo Eiropas naudas vagonu
Rīgā mudina nenokavēt pēdējo Eiropas naudas vagonu
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 11. janvāris 2019, 16:05
Pēdējā iespēja dzīvokļu īpašniekiem ielēkt ēku atjaunošanas vilciena pēdējā vagonā – Eiropas Savienības fondu finansējums daudzdzīvokļu namu atjaunošanai būs pieejams vēl divus gadus. Dzīvokļu īpašniekiem lēmums bija jāpieņem jau vakar, tas nozīmē, vismaz pērn.

Pašvaldības SIA Rīgas namu pārvaldnieks (RNP) nākamnedēļ, 17. janvārī, rīko pieredzes apmaiņas konferenci saviem klientiem, lai māju vecākie, pilnvarotās personas, dzīvokļu īpašnieki un citi interesenti uzzinātu gan par iespējām sakārtot īpašumu, gan par efektīvāko veidu, kā to izdarīt. Pieredzē dalīsies pārstāvis no Igaunijas, kurš stāstīs par kvartāla atjaunošanu, ir uzaicināti privātie māju pārvaldnieki, kā arī to ēku pārstāvji, kurās jau ir praktiska ekspluatācijas pieredze pēc ēkas atjaunošanas. Konferences un vismaz pusotru stundu ilgajā diskusijās būs iespējams uzzināt par pieejamajiem finansējuma avotiem daudzdzīvokļu māju atjaunošanai, RNP līdz šim veiktajām aktivitātēm un sniegto atbalstu dzīvokļu īpašniekiem finansējuma piesaistes nodrošināšanai, līdz šim īstenotajiem projektiem Attīstības finanšu institūcijas Altum un Rīgas pilsētas pašvaldības atbalsta programmu ietvaros.

RNP atgādina, ka iesaistīšanās daudzdzīvokļu māju atjaunošanas programmā ir efektīvs risinājums, lai sakārtotu un tehniski uzlabotu savu īpašumu, paaugstinot dzīves kvalitāti un samazinot siltuma patēriņu. Eiropas Savienības līdzfinansētā programma tiek nodrošināta līdz 2020. gadam, tāpēc pieejamo līdzekļu apjoms ir ierobežots. Ja dzīvokļu īpašnieki plāno iesaistīties māju atjaunošanas programmā ar Eiropas fondu līdzfinansējumu, lēmums ir jāpieņem tuvākajā laikā.

Interesi par namu renovāciju izrādījuši 108 daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji, saka RNP darbinieks Krists Leiškalns. Līdz pagājušajam gadam renovētas piecas RNP pārziņā esošās ēkas, viena māja programmas Altum ietvaros atjaunota pērnajā rudenī. Tāpēc vairāk nekā 100 māju dzīvokļu īpašnieku interese ir labs rezultāts, uzskata RNP.

«Mūsu uzdevums ir nodrošināt dzīvokļu īpašniekiem maksimāli plašu informāciju par pieejamajām līdzfinansēšanas programmām, par lēmumiem, kas jāpieņem, par laika grafiku, lai paspētu piesaistīt līdzfinansējumu, par atjaunošanas ieguvumiem, jo dzīvokļu īpašnieki vēl var paspēt pieņemt lēmumu par līdzdalību ēku atjaunošanas programmā. RNP šādu pieredzes apmaiņas konferenci organizē pirmo reizi, bet esmu pārliecināts, ka ne pēdējo,» sacīja RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Pieredzes apmaiņas konference RNP klientiem norisināsies 17. janvārī no pulksten 12 līdz 16 Rīgas domē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats