24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Gribi nodarboties ar ziemas sportu? Uzzini, cik tas izmaksās!
Gribi nodarboties ar ziemas sportu? Uzzini, cik tas izmaksās!
Autors: Publicitātes materiāls / 19. decembris 2018, 12:07
Mēs dzīvojam valstī, kur ir iespējams vienlīdz labi trenēties gan ziemas, gan vasaras sporta veidos. Ja līdz šim ziemas esi pārdzīvojis iekštelpās un ar siltu tējas krūzi rokās, bet šajā ziemā apsver iespēju izmēģināt slēpošanu, snovošanu vai slidošanu, tad šeit būs informācija par aptuvenajām izmaksā, ar ko ir jārēķinās.

Kalnu slēpošana

Viens no populārākajiem ziemas sporta veidiem Latvijā, par spīti tam, ka ar dižiem kalniem mēs lepoties nespējam. Visas trases piedāvā izīrēt nepieciešamo inventāru, bet tiem, kas jau apguvuši pamata prasmes, ieteicams iegādāties savas slēpes, zābakus, ķiveri un nūjas.  

Inventāra izmaksas 

Slēpošanas trasēs iespējams izīrēt gan pamata komplektu – slēpes, atbilstoša izmēra zābakus, un nūjas, gan arī papildu aksesuārus kā ķiveri un brilles. Pamata komplekts izmaksās 6-10 eiro par pirmo stundu, bet, atrodoties uz kalna vairākas stundas, cena kļūst draudzīgāka. Savukārt, ķiveres vai briļļu noma parasti izmaksā dažus eiro. Tomēr kopumā, ja uz kalna tiek pavadītas vismaz dažas stundas, tad inventāra izmaksas būs ap 20 eiro par vienu kalna apmeklējuma reizi. 

Ja uz kalnu ir vēlme braukt vismaz reizi nedēļā, tad vienas vai divu sezonu ietvaros var atmaksāties jauns ekipējums. Aptuvenās izmaksas, ar ko jārēķinās: 

Jaunu kalna slēpju iegāde izmaksās sākot no 100-200 eiro. Augot profesionalitātei gan noteikti augs interese pēc tādām slēpēm, kas maksā no 500-1000 eiro;
Slaloma zābaki maksā gandrīz tikpat, cik slēpes – sākot no 100 eiro;
Jaunas nūjas maksās sākot no 30 eiro;

Tāpat nevar aizmirst par specapģērba iegādi, kas arī kopumā varētu izmaksāt vairākus simtus, ja vien negadās atrast labas atlaides sezonas izpārdošanu laikā. 

Kalna apmeklējuma izmaksas 

Kalna apmeklējuma ietvaros ir jāmaksā par pacēlāja izmantošanu uz kalna. Cenas katram kalnam atšķiras, turklāt daudz ietekmē tas, vai vēlies kalnu apmeklēt darba dienās vai brīvdienās. Lielākoties ir iespējams maksāt par stundu skaitu, vai ar par visu dienu uz kalna. Kopumā izmaksas var variēt no padsmit līdz 30 eiro, atkarībā no kalna un dienas.

Tāpat trasēs ir iespējams iziet apmācības kopā ar pieredzējušiem instruktoriem. Lielākoties instruktora pakalpojumi maksās aptuveni ap 20 eiro stundā. 

Snovbords

Tikpat populārs kā kalnu slēpošana ir arī snovbords. Izmaksu ziņā abi šie sporta veidi būs ļoti līdzīgi, tiesa labs snovborda dēlis visdrīzāk būs dārgāks par slēpēm. Kalnu izmaksas būs tādas pašas, apģērbi arī maksās līdzīgi. 

Distanču slēpošana

Tiem, kam nepatīk lielā ātrumā traukties no kalna, varētu patikt distanču slēpošana. Liela priekšrocība ir tam, ka distanču slēpošanai ne obligāti ir nepieciešamas speciālas trases, kuras tāpat daudzviet ir bezmaksas. 

Inventāra izmaksas

Distanču slēpes iespējams nomāt gan pie trasēm, gan no sporta inventāra tirgotājiem. Cena ir aptuveni no 5 eiro diennaktī, turklāt, ja vēlies slēpot kopā ar draugiem, noteikti iespējams dabūt kādu grupas atlaidi. Ja ir vēlme iegādāties savu slēpju pāri, tad ieteicams rēķināties ar aptuveni 200 eiro lieliem izdevumiem. 

Apmācības un pasākumi 

Lai iemācītos labi slēpot un pats varētu izbaudīt slēpojumus, ieteicams sākumā izmantot instruktora pakalpojums, kas maksās aptuveni 15-20 eiro stundā. Savukārt, ja ir vēlme kopā ar draugiem vai kolēģiem kopā doties kādā interesantā slēpojumā pa mežu, ir iespējams atrast arī piedāvājumus šāda tipa team-building aktivitātēm.

Slidošana

Daudz prieka un labu treniņu var iegūt no slidošanas. Katru gadu daudzas pašvaldības piedāvā apmeklēt bezmaksas slidotavas, taču ir iespējams arī doties uz kādu no augstas kvalitātes maksas slidotavām, kuras pārsvarā maksā 3 eiro stundā pieaugušajiem un 2 eiro bērniem. Tāpat laba sala gadījumā var meklēt vienkārši tuvāko aizsalušo ūdenstilpni.

Ja nav savas slidas, tad vislabāk doties slidot nevis uz dīķi, bet kādu no oficiālajām slidotavām. Tur slidas varēs iznomāt par dažiem eiro, tomēr jārēķinās, ka ar citu lietotām slidām ir daudz grūtāk pareizi un ērti slidot, nekā ar savējām. Jaunas slidas maksā sākot no 25 eiro, taču, ja interesē profesionāli apgūt daiļslidošanu vai hokeju, slidu izmaksas būs vairākos simtos eiro.

Hokejs

Ja ar slidošanu jau esi uz Tu, tad iespējams ir vērts pamēģināt hokeja spēli. Hokeja inventārs reti kur ir izīrējams, turklāt vislabākais ir tieši konkrētam augumam piemēroti aizsargi, slidas un nūjas. Hokeja komplekts, kas maksās ap 100 - 200 gan pārāk labs, tādēļ tiem, kas vēlas aktīvi trenēties ir jārēķinās ar krietni lielākiem izdevumiem – pat pāri 1000 eiro. Paša hokeja laukuma īre arī nav no mazajām, bet šīs izmaksas parasti tiek dalītas uz visiem spēlētājiem.

Ja nedaudz pietrūkst – noder ātrie kredīti

Ne vienmēr pietiek ar apņemšanos uzsākt sportošanu – ir nepieciešami arī līdzekļi, lai pilnvērtīgi nodarbotos ar slēpošanu, snovošanu vai slidošanu. Ja nevēlies palaist garām ziemu, bet nedaudz pietrūkst, piemēram, inventāra iegādei, iespējams, Tev noderēs ātrie kredīti bez ķīlas. Ātrie kredīti ir pieejami internetā ikvienam ar regulāriem ienākumiem, tāpēc sniedz iespēju, piemēram, iegādāties snovborda dēli jau līdz ar pirmo sniegu, bet atmaksāt naudu no nākamās algas. Pārsvarā ir pieejami divu veidu ātrie kredīti:

īstermiņa ātrie kredīti, kas jāatdod mēneša laikā;

ātrie kredīti bez ķīlas, kurus var atdot pakāpeniski.

Respektīvi, pirmie ātrie kredīti derēs gadījumā, ja Tu vari atļauties slēpes un zābakus, bet nedaudz pietrūkst nūjām, stiprinājumiem un labai ķiverei. Bet otrie ātrie kredīti dod iespēju iegādāties visu hokeja ekipējumu, sākt to lietot uzreiz, bet par to norēķināties pamazām visas sezonas laikā. Ir arī abu veidu sajaukums, piemēram, VIAsms.lv piedāvā aizņemties naudu un pašam izlemt, vai atmaksāt uzreiz, vai labāk pa daļām, veicot mēnesī minimālo maksājumu.

Kas jāņem vērā pirms aizņemšanās?

Ātrie kredīti ir nopietnas finanšu saistības, tāpēc pirms aizņemšanās ikvienam ir jāņem vērā vairāki faktori:

Vai ātrie kredīti ir tādā apmērā, kādu vēlāk būs viegli atdot no gaidāmajiem ienākumiem?
Vai ātrie kredīti ir jāatdod termiņā, kurā gaidāmi pietiekami lieli ienākumi?
Vai jau nav paņemti kādi citi ātrie kredīti bez ķīlas, kas arī jāatmaksā šajā termiņā?
Ja jūties pārliecināts par saviem ienākumiem, tad ātrie kredīti bez ķīlas var būt labs atbalsts brīdī, kad steidzami nepieciešami papildu līdzekļi. Tāpēc nākamreiz, kad redzi labu slēpošanas jaku ar lielu atlaidi, nebēdā, ja algas diena vēl nav pienākusi, bet akcija drīz beigsies – ātrie kredīti var palīdzēt tikt pie jakas kamēr vēl tā nav izpirkta, lai vēlāk šādam pirkumam nebūtu jāiztērē daudz vairāk.

Izbaudi ziemu pilnvērtīgi, ja nepieciešams atceries, ka var palīdzēt ātrie kredīti, taču vienmēr aizņemies atbildīgi, izvērtējot savas iespējas kredītu atdot!






Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats