24. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Nameda, Visvaldis
Sākuma lapa » Sabiedrība » 8 ieteikumi, kā izremontēt savu mājokli ar ierobežotu budžetu
8 ieteikumi, kā izremontēt savu mājokli ar ierobežotu budžetu
Autors: Reklāmraksts / 30. oktobris 2018, 11:19
Mājas remontam nevajadzētu prasīt pārāk daudz pūļu un laika pat tad, ja nepieciešams iekļauties ierobežotā budžetā. Ja Jūs esat ar mieru arī paši veikt dažādus darbus un izpētīt vairāku veikalu piedāvājumu, Jums ir visas iespējas īstenot remontu, kas liks mājoklim izskatīties lieliski. Piedāvājam astoņus svarīgākos ieteikumus, kas palīdzēs to izdarīt. 


1. Izveidojiet budžetu. 

Kā jebkura cita plāna īstenošanā, arī šajā gadījumā svarīgi vispirms saprast, kāda summa Jums ir pieejama remonta veikšanai. Tikai pēc tam, kad skaidri zināsiet, ko varat atļauties, būs iespējams virzīties pie nākamā soļa. Protams, atsevišķos gadījumos, kad pilnvērtīgam remontam mazliet pietrūkst naudas, var noderēt patēriņa kredīts, kas pieejams šajā mājas lapā, taču tad rūpīgi jāizvērtē savas iespējas aizdevumu atmaksāt. 

2. Veiciet izpēti. 

Būs grūti iztēloties visu, ko gribat pārveidot, neveicot izpēti par iespējamiem dizainiem, materiāliem un cenām. Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz alternatīvu interjera dizainā ir pieejamas mūsdienās, turklāt tās iespējams īstenot arī ierobežotā budžetā. 

3. Sāciet ar vienkāršākajiem labojumiem. 

Ir vairāki viegli remontdarbi, kas neprasa lielus ieguldījumus. Tos ieteicams paveikt pirmos. Piemēram, Jūs varat uzklāt istabu sienām svaigu krāsas kārtu, nomainīt vecos gaismas objektus pret jaunākiem, tāpat arī iespējams uzstādīt cita profila grīdlīstes, kas atsvaidzinās telpas izskatu. 

4. Koncentrējieties uz virtuvi un vannasistabu.

Ja vēlaties paaugstināt īpašuma vērtību, ieteicams pievērst uzmanību tieši virtuves un vannasistabas uzlabošanai, jo šīs ir divas telpas, kuru remonts sniedz ievērojamu pievienoto vērtību mājoklim, kas ir svarīgi, ja vēlēsities nākotnē to pārdot. Veicot uzlabojumus par ierobežotiem līdzekļiem, varat koncentrēties uz tādiem uzdevumiem kā skapīšu rokturu nomaiņu, flīžu atjaunošanu, dušas galvas un krānu nomaiņu. 

5. Izpētiet piedāvājumus dažādos veikalos.

Viena no kļūdām, kuru cilvēki pieļauj, veicot remontu, ir pirmā apskatītā varianta izvēle, neatkarīgi no tā, vai viņi iegādājas remonta materiālus, mēbeles vai sadzīves tehniku. Ja Jūs patiešām vēlaties iekļauties ierobežotā budžetā, jācenšas aplūkot pēc iespējas lielāku preču skaitu, lai atrastu to modeli, kurš Jūs apmierina gan cenas, gan kvalitātes ziņā. Turklāt mūsdienās preču salīdzināšanu daudz ātrāk iespējams veikt interneta veikalos.

6. Izvēlieties ierīces un tehniku, kas atvieglos Jūsu ikdienu.

Ja Jūs apsverat domu nākotnē pārdot savu mājokli, ir vērts izvēlēties preces, kas padarīs īpašumu pievilcīgāku pircēju acīs, kā arī atvieglos Jūsu ikdienu, kamēr vēl mitināties šajā dzīvesvietā. Piemēram, par salīdzinoši nelielu summu Jūs varat iegādāties modernu apgaismojuma sistēmu, kuru ierīkot dzīvojamā istabā. Tā ļaus pielāgot gaismekļu spilgtumu pēc saviem ieskatiem, uzstādīt dažādus tās režīmus, kā arī ieslēgšanās un izslēgšanās laiku. 

7. Pievērsiet uzmanību mājokļa apkārtnei.

Ja Jūs remontējat māju, noteikti svarīgi arī padomāt par to, vai kaut kas ir jāuzlabo ārpus telpām. Tas var būt terases remonts, krāsošana, dārza mēbeļu atjaunošana vai citi darbi, kas atsvaidzinās šo īpašuma zonu. Tāpat apsveriet domu par āra apgaismojuma uzstādīšanu, ja tāda vēl nav, kā arī grilēšanas zonas izveidošanu, kas noderēs vasaras sezonā. 

8. Paveiciet darbus pašu spēkiem (Do It Yourself).

Ja Jūs sevi uzskatāt par pietiekami zinošu un prasmīgu, lai, piemēram, nokrāsotu sienu vai grīdu, ieklātu flīzes un veiktu dažādus citus uzdevumus, to noteikti varat darīt. Tādā veidā iespējams ietaupīt naudu par meistaru pakalpojumiem. Taču atcerieties, ka paša spēkiem vajadzētu darīt tikai to, ko patiešām apzināties, ka varat paveikt kvalitatīvi, lai nebūtu jāpiedzīvo vilšanās un jāsastopas ar papildu izdevumiem.

Publicitātes foto 





Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats