25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » VARAM parlamentārais sekretārs jau pirms gada aicinājis Koļegovu atkāpties
VARAM parlamentārais sekretārs jau pirms gada aicinājis Koļegovu atkāpties
27. jūlijs 2018, 11:19
Valsts vides dienesta (VVD) vadītājas Ingas Koļegovas profesionalitāte un atbilstība augstajam amatam pēdējo gadu laikā apšaubīta ne vienu vien reizi. Atklātie kauna traipi Koļegovas biogrāfijā un pārāk biežie skandāli varētu tikt uzskatīti par pietiekami nopietnu iemeslu, lai Koļegova pati izlemtu atkāpties no amata vides dienestā, taču šāda rīcība no viņas puses nav sekojusi, kas liek uzdot jautājumu – vai tiešām neviena augstāk stāvoša amatpersona to viņai nav pieprasījusi?

Koļegovas pārkāpumi valsts amatpersonas deklarācijā, nelegālajā Jūrmalas izgāztuvē notikušais ugunsgrēka gadījums, nepietiekama VVD uzraudzība Olaines bīstamo atkritumu izgāztuvē, ogļu putekļu problēmā Rīgā un Ventspilī – šie ir skandāli, pēc kuriem sabiedrība pieprasījusi Koļegovas atkāpšanos no amata, vai vismaz personīgu atbildības uzņemšanos.

Nebūs pārsteidzoši, ja atklāsim, ka pēc šiem aicinājumiem tā arī Koļegova gan neatkāpās – ne toreiz, ne pēc samelošanās par attīrīšanas darbiem Olaines bīstamo atkritumu izgāztuvē, ne pēc Jūrmalas ugunsgrēka, ne arī pēc apsūdzībām saistībā ar viņas amatpersonu deklarāciju… vai tiešām viņai vēl nepietiek?

Jāsecina vien, ka Koļegovu neuztrauc ne sabiedrības viedoklis, ne arī VARAM vadības domas. Vai tiešām krēsls VVD vadītājai ir tik ļoti pieaudzis pie attiecīgās vietas, ka bez sabiedrības atbalsta nemaz no tā ārā izkļūt nevarēs?atbilstoša rīcība no VVD vadītājas puses – lielākoties viņas samelošanās tika piedota, vai izsprukts cauri vien ar disciplinārsodu, smagāk gan ir ar amatpersonu deklarācijām – par tām pret Koļegovu ierosināta krimināllieta. Varētu jau šķist, ka, iespējams, sabiedrības balss nav pārāk skaļa, vai Koļegova neuzskata, ka viņas darba mērs ir tauta, bet šeit jāatgādina, ka 2017. gadā viņas atkāpšanos no amata prasīja arī Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis.

Toreiz medijos parādījās ziņa, ka atkritumu poligonā “Pentuļi” “iestrēguši” pārstrādei ievestie 12 000 tonnu atkritumu no Lielbritānijas. Lai arī pirms vairākiem gadiem vietai bija jābūt tīrai, tā vietā atkritumu apjoms esot būtiski audzis, ķīpas saplīsušas, bet draza nonākot apkārtējā vidē. Zīmīgi, ka tieši pirms mēneša Koļegova bija sniegusi deputātiem un ministrijai paskaidrojumus par ugunsgrēku Slokas nelegālajā izgāztuvē un solīja, ka tas ir atsevišķs gadījums, sniedzot cerību, ka nekas tāds vairs neatkārtosies.

“Tātad Koļegova skaidri meloja deputātu apakškomisijā, ka Sloka ir atsevišķs gadījums. Viņai nekavējoties jāatkāpjas,” toreiz mikroblogošanas vietnē “Twitter” rakstīja Cilinskis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats