19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » LRA pieprasa tieslietu ministra Dzintara Rasnača demisiju
LRA pieprasa tieslietu ministra Dzintara Rasnača demisiju
6. jūnijs 2018, 13:19
Latvijas Reģionu Apvienība pārstāvju sapulce, tiekoties arī ar LRA Saeimas frakcijas deputātiem, nolēma pieprasīt LR Tieslietu ministra Dzintara Rasnača demisiju. Šodien LRA ir iesniegusi Saeimas Prezidijam 10 Saeimas deputātu pieprasījumu Dzintara Rasnača demisijai.


LRA frakcija uzskata, ka tieši pašreizējais tieslietu ministrs ir atbildīgs par nesakārtotu likumdošanu attiecībā uz maksātnespējas administratoru darbu. Līdz ar to viņam jāuzņemas atbildība par tiem likumpārkāpumiem, kas saistās ar nozari. Maksātnespējas administrēšanas process visus šos gadus ir nesis labumu tikai pašiem administratoriem, nevis veicinājis valsts ieguvumus.

Taču Dzintaram Rasnačam var pārmest ne vien maksātnespējas procesa nesakārtotību − tāda valda teju visās ministrijas sfērās, piemēram, vispārīgā datu aizsardzības regula stājās spēkā sākot jau ar 25.maiju, taču Tieslietu ministrija nav sagatavojusi nevienu dokumentu, kas skaidrotu, kā šo regulu piemērot.

Nellija Kleinberga, LRA Saeimas frakcijas vadītāja: “Jau pirms trim gadiem Rasnača kungs solījās sakārtot maksātnespējas administrēšanas jomu. Līdz šim ir izdarīts tieši nekas… Šobrīd ir nogalināts maksātnespējas administrators, un ko dara vai saka ministrija – atkal tieši neko. Tagad jau ir grūti atcerēties, kad pēdējo reizi esam redzējuši ministru publiski vai dzirdējuši kādu vērā ņemamu paziņojumu par labi izdarītu darbu. Vienīgais jautājums, ko varam uzdot pašreizējos apstākļos – vai Latvijā vispār ir Tieslietu ministrs? Izskatās, ka nav! Gadu laikā maksātnespējas administrēšana ir pārvērsta par vērienīgu multimiljonu politbiznesu. Lai gan bija radusies cerība, ka Rasnača kungs ļauj virzīties iniciatīvām, lai ierobežotu patvaļu maksātnespējas nozarē, taču pēc pēdējiem notikumiem nākas secināt, ka ministrs vispār nekontrolē viņa atbildībā esošajā nozarē notiekošo.”

Vēl saistībā ar ABLV bankas maksātnespējas administrēšanu īpaši tika aktualizēts jautājums par maksātnespējas procesa administratoru atlīdzības sistēmu. Diemžēl Tieslietu ministrija vēl līdz šim brīdim nav spējusi sagatavot vērtējumu šajā jautājumā. Šo otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē ministrijas pārstāve atzina, ka tikai uz gada beigām sagatavos visaptverošus priekšlikumus, kas būtu darāms, lai maksātnespējas procesa izmaksas padarītu samērīgas un novērstu iespējamos apšaubāmos lēmumus.

“Izskatās, ka ministrija nav spējīga šādu vērtējumu sagatavot patstāvīgi, bet gaida secinājumus no Maksātnespējas administrācijas un ārvalstu pieredzi no Starptautiskā valūtas fonda. Kopumā ir sakrājies pietiekami daudz apliecinājumu tam, ka Dzintars Rasnačs vai nu nespēj vai nevēlas sakārtot darbu Tieslietu ministrijā, īpaši maksātnespējas administrēšanas jomā. Tāpēc uzskatām, ka viņam nav vietas tieslietu ministra amatā,” uzsver Nellija Kleinberga.

LRA frakcija demisijas pieprasījumu jau ir iesniegusi Saeimas lietvedībā, lai parlaments par to varētu balsot jau rītdienas, 7.jūnija, Saeimas sēdē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats