20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers prasīs apturēt izmaiņas, kas ļautu Saeimai lemt par FKTK padomes locekļu apstiprināšanu
Premjers prasīs apturēt izmaiņas, kas ļautu Saeimai lemt par FKTK padomes locekļu apstiprināšanu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 22. maijs 2018, 10:42
Premjers Māris Kučinskis (ZZS) vērsīsies pie koalīcijas partijām, prasot apturēt topošās likuma izmaiņas, kas ļautu Saeimai lemt par visu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekļu apstiprināšanu un atlaišanu.


Kā zināms, Saeima ceturtdien, 17.maijā, konceptuāli atbalstīja grozījumus Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) likumā, kas paredz noteikt amata pilnvaru termiņu komisijas padomes locekļiem.

Ar grozījumiem arī plānots mainīt FKTK padomes locekļu līdzšinējo iecelšanas kārtību, paredzot, ka padomes locekļus amatā ieceļ Saeima pēc FKTK priekšsēdētāja un finanšu ministra kopīga priekšlikuma.

Kā uzskata premjers, piedāvātās izmaiņas likumā ir bīstamas. Viņš norādīja, ka norma vērstos pret FKTK departamentu vadītājiem, bet, šos cilvēkus noņemot, komisijas darbā rastos haoss.

Savukārt ieceri noteikt divu termiņu pilnvaru ierobežojumus FKTK padomes locekļiem Kučinskis atbalstot.

Ņemot vērā, ka patlaban padomes locekļi vienlaikus var pildīt arī FKTK departamentu vadītāju pienākumus, likumprojektā paredzēts, ka viņu amata pilnvaras kā padomes locekļiem izbeidzas līdz ar jaunu padomes locekļu iecelšanu Saeimā.

Maksimālā pilnvaru termiņa noteikšana visām FKTK vadošajām amatpersonām un izmaiņas padomes locekļu iecelšanas kārtībā nepieciešamas, lai regulējumu saskaņotu ar citiem likumiem, kas nosaka pilnvaru termiņu ierobežojumus vadošos amatos ieceltām amatpersonām. Tas veicinās institūciju attīstību un mazinās stagnācijas, kā arī korupcijas riskus, norādīts likumprojekta anotācijā.

FKTK likuma grozījumi rosināti, ņemot vērā Valsts prezidenta kancelejā 2012.gadā izveidotās ekspertu grupas pārvaldības pilnveidei priekšlikumus publiskās varas pilnveidošanai valsts un vietējā līmenī, tostarp neatkarīgajās institūcijās.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats