28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tramps piedāvā Čenunam varas saglabāšanas garantijas apmaiņā pret atteikšanos no kodolieročiem
Tramps piedāvā Čenunam varas saglabāšanas garantijas apmaiņā pret atteikšanos no kodolieročiem
Autors: BNA / 18. maijs 2018, 15:30
ASV prezidents Donalds Tramps piedāvājis Ziemeļkorejas līderim Kimam Čenunam varas saglabāšanas garantijas apmaiņā pret Phenjanas atteikšanos no kodolieročiem.

Kā zināms, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns Dienvidkorejas un ASV kopīgo militāro mācību dēļ piedraudējis atcelt 12.jūnijā gaidāmo tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Ziemeļkorejas amatpersonas jau atcēlušas tikšanos ar oficiālās Seulas pārstāvjiem, kurā abu Koreju pārstāvji gatavojās apspriest līderu iepriekš panāktās vienošanās, tostarp par miera līguma noslēgšanu un kodolatbruņošanos.

Lai uzlabotu situāciju, Tramps paziņojis, ka Ziemeļkorejas līeris saņems varas saglabāšanas garantijas, ja veiksmīgi noslēgsies abu līderu 12. jūnijā paredzētā tikšanās.

Baltā nama saimnieks solīja, ka Ziemeļkorejas līderis būs savā valstī, vadīs savu zemi un tā būs bagāta, bet neveiksmes gadījumā Kimu varot gaidīt līdzīgs liktenis kā Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi, kuru no amata gāza un nogalināja nemiernieki.

Jau vēstijām, ka tiek uzskatīts, ka varētu nenotikt arī Trampa un Čenuna gaidāmā tikšanās jūnijā.

“Ja Trampa administrācija vienpusēji pieprasa, lai mēs atsakāmies no kodolieročiem, mēs vairs neesam ieinteresēti sarunās,” paziņojis Ziemeļkorejas pirmais ārlietu viceministrs.

Vienlaikus ASV informē, ka turpina priekšdarbus pirms 12.jūnijā paredzētās prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. Valsts departamenta preses sekretāre Hetere Nauerta norādīja, ka no Ziemeļkorejas nav saņemts oficiāls paziņojums par šīs valsts nostājas maiņu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats