29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Brigmanis: ZZS piedāvājums vēlētājiem – stabilitāte, profesionalitāte, prognozējamība
Brigmanis: ZZS piedāvājums vēlētājiem – stabilitāte, profesionalitāte, prognozējamība
Autors: BNA / 17. maijs 2018, 16:59
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā zelta kalnus nesolīs, bet tās galvenais stūrakmens būšot valdības darbu parādīšana, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” sacīja ZZS līderis Augusts Brigmanis.

Viņš uzsvēra, ka ZZS ir valdības vadošā partija, tāpēc galvenais uzsvars tikšot likts uz valdības darbu parādīšanu. “Mūsu piedāvājums vēlētājiem ir izsakāms pavisam īsi: stabilitāte, profesionalitāte, prognozējamība. ZZS nesola visu nodokļu samazināšanu un pensiju palielināšanu, bet solīt varam to, ka dzīves līmenis soli pa solim paaugstināsies. Mums ir pamats to teikt, jo Latvijas ekonomika aug, un tas ir arī ievērots starptautiski,” norādīja Brigmanis.

Politiķis norādīja, ka ZZS ministri turpinās sakārtot veselības aprūpes nozari, lai gan to nevar izdarīt viena gada laikā; būs sociālās garantijas un, protams, palielināts finansējums aizsardzības nozarei. Taču zelta kalnus ZZS nesola, to var pateikt skaidri un gaiši.

“Visi tie, kas šajā kampaņā zelta kalnus sola, nav nekā pierādījuši, ka ir spējīgi jel ko no solītā paveikt. Vai padarītais darbs ir staigāšana pa desmit partijām turpu šurpu? Vai OIK atļauju dalīšana? Zināms, par ko te ir runa – par visādām kustībām par un pret un Latvijas attīstībai un to jaunizceptiem partiju vadītājiem,” uzskata Brigmanis.

Runājot par to, ka pret ZZS priekšvēlēšanu laikā tiek vērstas dažādas melnā PR kampaņas, partijas līderis uzsvēra, ka lielākoties visas vēlēšanu kampaņas bijušas savā starpā līdzīgas, taču ir arī atšķirības. “Agrāk vēlēšanu kampaņās viena pret otru vērsās politiskās partijas, vēlēšanu konkurenti. Šī kampaņa no iepriekšējām atšķiras ar to, ka politiskās partijas, kas pret mums cīnās, ir salīdzinoši vājas. Pret mums cīnās konkurenti, un arī es negribētu teikt – ienaidnieki, bet lietosim vārdu – pretinieki. Agrāk politiskajām partijām bija spilgtāki līderi un pretstāve bija izteiktāka politiskā līmenī. Tagad pret mums cīnās tie, kas stāv aiz šīm politiskajām partijām, – tie ir ar lielāku kapacitāti: atsevišķi mediji, piemēram, viens žurnāls, kuram ZZS ir visa ļaunuma sakne Latvijā, vienalga, lai ko arī ZZS darītu; finansētāji, kas stāv aiz konkrētām partijām, – tiem arī līnija iezīmējas ar nebeidzamajiem biznesa kariem Ventspilī. Man nav nekādu ilūziju par šīm melnajām kampaņām – var jau cīnīties par savām idejām un viedokļiem ar politiskajām partijām, bet ar šiem pretiniekiem – cīnīties ir pagrūti,” uzskata Brigmanis.

“Pirmais melnās kampaņas vilnis pret ZZS sākās ar tā dēvēto oligarhu lietu – ar to bija iecerēts sildīt veco zupu, ņemties, līdz tā sakarst, un barot visus ar to pa visām malām. Nu, neizdevās. Tad zupas vārītāji sanāk kopā un domā – ko lai tiem zaļajiem zemniekiem vēl lai uzkrauj? Īstu skandālu atrast nevar – tātad jāsāk rakņāties pa bēniņiem, lai nopūstu putekļus no pavisam vecām lietām…,” uzskata Brigmanis.

“Tas nekas, ka bijušie komunisti ir stāvējuši pie Latvijas valsts neatkarības pamatiem, tas nekas, ka viņi kā kompartijas biedri sekmējuši šīs partijas nespēju kritiskos brīžos vērsties pret neatkarības centieniem… Būtu interesanti paskatīties šīs kampaņas rīkotāju pašu ģimeņu vēsturiskās saites – varbūt viņu senči pie Smoļņija stāvēja? Kampaņas – gan šī, gan pret Dūklavu vērstā – ir ļoti precīzi mērķētas un pārdomātas,” sacīja Brigmanis.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats