29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ameriks par jautājumu kvotām: Esam panākuši kompromisu
Ameriks par jautājumu kvotām: Esam panākuši kompromisu
Autors: Viktorija Gabrjuna / NRA.lv / 17. maijs 2018, 14:17
Jau ziņots, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) iepriekš parakstījis rīkojumu, kas atceļ Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumus, ar kuriem marta sākumā Rīgas dome (RD) liedza deputātiem sēdēs uzdot vairāk par trim jautājumiem. RīgaTV 24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR) atklāja, kāda būs jaunā sistēma domes sēdēs.


“Pēdējā versija ir, ka katram deputātam tiek dotas 10 minūtes papildus jautājumu uzdošanai. Tātad viss ir sadalīts uz galviņām. Tas ir pēdējais, kas ir saskaņots ar ministriju. Domāju, ka nākam pirmdien tiks sasaukta ārkārtas domes sēde un mēs šos nolikuma grozījumus pieņemsim,” sacīja Ameriks.

Lai arī iepriekšējos grozījumus ministrija nosaukusi par Satversmei neatbilstošiem, Ameriks apliecināja, ka pašlaik RD attiecības ar VARAM ministru ir ļoti labas. Vicemērs apgalvoja, ka VARAM ministra Gerharda norādītās problēmas sakne nebija vēlēšanās ierobežot deputātus: “Problēma ir nevis, pasarg, Dievs, ierobežot deputātu, bet gan tas, kā organizēt domes darbu, lai varētu prognozēt domes sēdes ilgumu. Savādāk mēs sākam mēneša 1. datumā un pabeidzam pēc 30 dienām.”

Ameriks atzina, ka izmaiņas nolikumā ir nepieciešamas, jo citādāk var veidoties diskriminējoša situācija. “Mēs esam panākuši kompromisu, jo, ja mēs visu ierobežojam kopumā, nosakot laika limitu, tad viņi uztraucas, ka viens deputāts visu to laiku uzdos jautājumus un visi pārējie paliks griboši. Tā atkal ir diskriminācija - viens ir kļuvis gudrāks, pārējie nav,” sacīja vicemērs.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats