16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Putniņš: Reformu veselības sistēmā nav, tiek vienkārši dalīta nauda
Putniņš: Reformu veselības sistēmā nav, tiek vienkārši dalīta nauda
Autors: NRA.lv / 19. aprīlis 2018, 15:32
“Visi runā par reformām. Es uzskatu, ka reformu nav. Nekas sistēmā pēc būtības netiek mainīts, bet tiek dalīta nauda. Visi tagad ir pārņemti ar naudas dalīšanu – kam dos, kam nedos. Un to sauc par galveno reformu,” neiroķirurgs un Saeimas deputāts Renārs Putniņš sacīja RīgaTV 24 raidījumā "Kur tas suns aprakts?", komentējot situāciju veselības nozarē.

Neiroķirurgs norādīja, ka nauda ir sadalīta, tomēr praksē uzlabojumu nav: “Uzlabojumi, ko rāda dažādi Veselības ministrijas statistikas rādītāji, ir maz ticami. Es strādāju slimnīcā, un uzlabojumus sadzīvē neredz.”

Putniņš atzina, ka papildus finansējums ir ļoti svarīgs, tomēr aicināja vispirms izvērtēt, vai tas tiek tērēts lietderīgi. “Mēs visu laiku esam skandinājuši, ka mums ļoti daudz tiek tērēts uz izmeklējumiem. Valsts kontroles ziņojumā teikts, ka mūsu ģimenes ārsti izsniedz vidēji divreiz vairāk nosūtījumus pie speciālistiem uz izmeklējumiem nekā Eiropā. Tas pats ir ar kompjūtertomogrāfiju un magnētisko rezonansi. Tiek izdarīti ļoti daudz nevajadzīgi izmeklējumi,” viņš skaidroja.

Jautāts par to, kāpēc šādu apstākļu izvērtēšana un patiesu reformu ieviešana tiek kavēta, deputāts sacīja, ka vainīgi dažādi lobiji un grupējumi, kā arī nevēlēšanās ko darīt: “Viennozīmīgi nav politiskās gribas.”



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats