28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » NA uzsāk cīņu pret Krievijas propagandu televīzijas kanālos Latvijā
NA uzsāk cīņu pret Krievijas propagandu televīzijas kanālos Latvijā
Autors: NRA.lv / 16. aprīlis 2018, 15:06
Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK aicina koalīcijas partnerus "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību vienoties par kopīgu plānu Krievijas propagandas televīzijas kanālu ierobežošanā Latvijas teritorijā, informēja VL-TB/LNNK pārstāve Dace Kalniņa.


Nacionālā apvienība aicina koalīcijas partnerus kopīgi meklēt risinājumus Krievijas propagandas kanālu ierobežošanai, lai vēl šajā Saeimas sasaukumā "spertu izlēmīgus soļus" Latvijas informatīvās telpas aizsardzībā, pausts politiskā spēka paziņojumā.

VL-TB/LNNK pārstāvji pauž gatavību izklāstīt apvienības redzējumu par veicamajiem pasākumiem šajā jautājumā, kā arī aicina koalīcijas partnerus piedāvāt savas idejas, "lai melīgas un Latvijas valstij nedraudzīgas informācijas izplatītāji sasniegtu iespējami mazāku Latvijas iedzīvotāju skaitu".

"Lai īstenotu efektīvus informatīvās telpas aizsardzības pasākumus, ir nepieciešama visu koalīcijas partneru sapratne un atbalsts. Svarīgi, lai šo jautājumu partijas neuztvertu kā priekšvēlēšanu interešu objektu, bet gan kā kopīgu valsts stratēģisko interešu jautājumu," uzsver nacionālās apvienības priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis norāda, ka daudzu kabeļtelevīzijas operatoru piedāvājumos Krievijas propagandas kanāli plašā skaitā ir iekļauti jau lētākajās jeb tā dēvētajās pamatpakās. "Tāpat absurda ir, piemēram, situācija, ka valstij piederošais uzņēmums "Lattelecom" ar plašo Kremļa kanālu piedāvājumu faktiski darbojas pretēji Latvijas drošības interesēm," pauž Dzintars.

Šodien koalīcijas sadarbības padomes sēdē VL-TB/LNNK plāno aicināt koalīcijas partnerus vienoties par formu, kādā partiju priekšlikumi varētu tikt apspriesti.

Jau vēstīts, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir informējusi Nacionālās drošības komisiju (NDK) par Latvijā translēto atsevišķu krievu valodā raidošu televīziju veiktajiem pārkāpumiem, pastāstīja NDK priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere (V).



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats