28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers: Latvija nevar ilgstoši strādāt bez Latvijas Bankas prezidenta
Premjers: Latvija nevar ilgstoši strādāt bez Latvijas Bankas prezidenta
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 10. aprīlis 2018, 14:21
Korupcijas skandālā iesaistītā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča lieta neievilksies, ir pārliecināts Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).


Viņaprāt, argumenti ir pietiekami, lai Eiropas Savienības Tiesā parādītu, ka Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam noteiktie amata ierobežojumi ir valsts iekšējā lieta un tie ir pamatoti.

Intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” Kučinskis norādīja, ka ir pārliecināts, ka taisnība ir Latvijas pusē. Viņaprāt Rimšēviča lieta neievilksies, jo “Latvija nevar ilgstoši strādāt bez Latvijas Bankas prezidenta”.

Jau vēstīts, ka Eiropas Centrālā banka (ECB) lūgusi Eiropas Tiesai izvērtēt Latvijas varasiestāžu rīcību attiecībā uz liegumu korupcijas skandālā iesaistītajam Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam ieņemt bankas vadītāja amatu.

ECB vērsusies ar lūgumu Eiropas Tiesā, aicinot vērtēt vai Latvijas varasiestādes pārkāpušas Eiropas Savienības (ES) tiesību aktus, aizliedzot Rimšēvičam ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu un liedzot viņam apmeklēt ECB sanāksmes.

Tiek norādīts, ka Eiropas Centrālo banku sistēmas un ECB Statūtu 14.2. Pants nosaka, ka “valdes locekli var atbrīvot no amata tikai tad, ja viņš vairs neatbilst nosacījumiem, kas vajadzīgi viņa pienākumu pildīšanai, vai ja viņš ir vainīgs nopietns pārkāpums “.

Turklāt ECB ir iesniegusi pagaidu noregulējuma pieprasījumu, lai saglabātu tās lēmumu pieņemšanas normālu darbību, kamēr EKT nav nolēmusi nodot lietu izskatīšanai. Turklāt ECB ir pieprasījusi paātrinātu procedūru, lai pēc iespējas ātrāk varētu pieņemt lēmumu par lietas nodošanu.

Kā zināms, arī Rimšēvičs vērsies Eiropas Savienības Tiesā par nelikumīgu bankas prezidenta amata pilnvaru ierobežošanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats