29. marts, Piektdiena
Vārda dienas: Agija, Aldonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID: Šogad interese atgūt līdzekļus par attaisnotajiem izdevumiem ir lielāka
VID: Šogad interese atgūt līdzekļus par attaisnotajiem izdevumiem ir lielāka
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. marts 2018, 14:07
Kopš 1.marta Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis jau gandrīz 350 000 deklarāciju un kopējā par attaisnotajiem izdevumiem atmaksātā nodokļa summa ir vairāk nekā 25 miljoni eiro, pirmdien intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” informēja VID ģenerāldirektora vietas izpildītāja Dace Pelēkā.


“Šogad Latvijas iedzīvotāju interese par iespējām atgūt līdzekļus par attaisnotajiem izdevumiem ir lielāka nekā pērn,” izteicās Pelēkā, norādot, ka kopš 1.marta VID saņēmis jau gandrīz 350 000 deklarāciju, kas ir par gandrīz 30% vairāk.

Kopš 1. martā sākās brīvprātīga gada ienākumu deklarāciju iesniegšana Valsts ieņēmumu dienestā, saņemto gada ienākumu deklarāciju skaits jau sasniedzis trešdaļu no visām 2017. gadā iesniegtajām deklarācijām. VID prognozē, ka kopumā šī gada laikā gada ienākumu deklarācijas varētu iesniegt līdz pat 1 miljonu iedzīvotāju.

Viņa arī atzīmēja, ka lielākā daļa deklarāciju iesniegtas elektroniski, kamēr papīra formāta iesniegto deklarāciju īpatsvars veido apmēram 8%.

Šobrīd proporcionāli kopējo gada ienākumu deklarāciju skaitam visvairāk iesniegto deklarāciju ir saņemts par veiktajām iemaksām privātajos pensiju fondos vai veiktajiem apdrošināšanas prēmiju maksājumiem atbilstoši dzīvības apdrošināšanas līgumam (ar līdzekļu uzkrāšanu). Kā arī liela nodokļu maksātāju daļa vēlas atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākumu nodokli par taksācijas gada laikā neizmantoto gada diferencēto neapliekamo minimumu vai atvieglojumiem. Lai nodrošinātu šo deklarāciju ātrāku izskatīšanu, VID ir ieviesis automātisku pārbaudi.

Nodokļa pārmaksas summa tiek ieskaitīta personas norādītajā kontā trīs mēnešu laikā no deklarācijas iesniegšanas brīža, ja VID vai personai, kura deklarāciju iesniedz, nerodas nepieciešamība precizēt tajā norādītos datus.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats