25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prognozē bukmeikeri: Vai Rimšēvičs atkāpsies no amata?
Prognozē bukmeikeri: Vai Rimšēvičs atkāpsies no amata?
Autors: NRA.lv / 7. marts 2018, 15:28
Saeima, visdrīzāk, ceturtdien atbalstīs Vienotības rosināto aicinājumu Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam atkāpties no amata, tomēr Rimšēviča izvēli palikt amatā tas nemainīs, uzskata “Betsafe” bukmeikeri. Iespēju, ka Rimšēvičs līdz mēneša beigām atkāpsies, bukmeikeri novērtējuši tikai ar 30%.


Saeimas aicinājums Ilmāram Rimšēvičam atstāt Latvijas Bankas prezidenta krēslu ir tikai turpinājums jau virknei aicinājumu atkāpties, kurus Rimšēvičs līdz šim ignorējis. Tā kā Latvijas Banka ir neatkarīga institūcija, Latvijas Bankas prezidentu atlaist ir sarežģīti. To var izdarīt tikai ar notiesājošu spriedumu. Pēc skandalozās Rimšēviča aizturēšanas valsts augstākās amatpersonas jau pauda viedokli, ka Latvijas starptautiskās reputācijas vārdā par kukuļošanu aizdomās turētajam Rimšēvičam no Latvijas Bankas prezidenta amata jāatkāpjas pašam. Tomēr Rimšēvičs visas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizdomas noraidīja, vainu neatzina un tādēļ arī atteicās atkāpties.

Turklāt Saeimā par aicinājumu Rimšēvičam atkāpties viedokļi dalās. Pirmajā balsojumā par jautājuma iekļaušanu darba kārtībā nobalsoja vien 52 deputāti. Ietekmīgākās varas partijas Zaļo un zemnieku savienības līderis Augusts Brigmanis aicinājumu jau nodēvējis par Vienotības priekšvēlēšanu pasākumu. Skeptiķi ir arī Nacionālajā apvienībā. Rimšēvičs pirms balsojuma meklē iespējas tikties ar deputātiem, lai tos pārliecinātu aicinājumu neatbalstīt, un, iespējams, atsevišķos gadījumos viņam tas var izdoties.

Lai Rimšēviču piespiestu atkāpties, ar politiķu balsīm nepietiks, uzskata “Betsafe”. Šobrīd par Rimšēviča krimināllietu oficiālas informācijas ir maz. Tas ir ļāvis Rimšēvičam pašam sabiedrībai pasniegt notikušo kā vēršanos pret viņu, un daudziem vēlētājiem šajā situācijā vēl nav skaidrs, kurš stāstā ir sliktais varonis. “Betsafe” bukmeikeri uzskata, ka tikai KNAB savākto pierādījumu atklāšana var piespiest Rimšēviču atkāpties. Iespējams, tas notiks tikai tad, kad prokuratūra cels Rimšēvičam apsūdzību, taču arī šajā gadījumā Rimšēvičs var iet Ventspils mēra Aivara Lemberga pēdās un augsto amatu ieņemt arī esot uz apsūdzēto sola.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats