17. aprīlis, Trešdiena
Vārda dienas: Rūdolfs, Viviāna
Sākuma lapa » Sabiedrība » VID vadītāja aicina nesteigties ar gada ienākumu deklarāciju iesniegšanu
VID vadītāja aicina nesteigties ar gada ienākumu deklarāciju iesniegšanu
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 23. februāris 2018, 14:56
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ilze Cīrule aicina nesteigties ar gada ienākumu deklarāciju iesniegšanu jau 1.martā.


Intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule izteica aicinājumu nesteigties un tieši 1.martā no rīta šo deklarāciju nesniegt. Vienlaikus viņa prognozēja, ka šogad neatkārtosies pērnā gada situācija, kad, ņemot vērā milzīgo vienlaicīgo pieslēgumu skaitu, sistēma tika pārslogota.

“Mēs saprotam, ka ikviens vēlas iesniegt deklarāciju pirmais 1.martā, lai arī pirmais saņemtu šo nodokļu atmaksu, bet, manuprāt, pagājušā gada rezultāti parādīja, ka nebūs tā, ka kāds no nodokļu maksātājiem šo atmaksu nesaņemtu, lūdz ar to ir aicinājums nesteigties un tieši 1.martā no rīta šo deklarāciju nesniegt,” norādīja VID vadītāja.

Tāpat viņa norādīja, ka VID vēlas, lai automātiski būtu iespējams piekļūt datiem par iedzīvotāju izdevumiem gan veselībai, gan interešu izglītībai. Tādējādi visus čekus un informāciju varētu saņemt elektroniskā formātā.

Jau vēstīts, ka 1.martā VID sāk pieņemt gada ienākumu deklarācijas. Tās ik gadu, sākot ar 1.martu triju mēnešu laikā, jāiesniedz obligāti saimnieciskās darbības veicējiem. Savukārt iedzīvotājiem, kuri deklarē attaisnotos izdevumus pārmaksātā nodokļa atgūšanai, vairs nav tik ātru termiņu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats