19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs par Rimšēviča lietu: Kriminālprocess Latvijā – visefektīvākais līdzeklis cīņā ar konkurentiem
Lembergs par Rimšēviča lietu: Kriminālprocess Latvijā – visefektīvākais līdzeklis cīņā ar konkurentiem
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 22. februāris 2018, 11:01
Ventspils mērs Aivars Lembergs ir pārliecināts, ka korupcijā skandālā iesaistītā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča kriminālvajāšana ievilksies, par piemēru minot savu personīgo pieredzi.


“Tas ievilksies uz ilgāku laiku. Piemēram, mana krimināllieta jau ilgst 19 gadus. Pa šo laiku ir izaugusi jau vesela paaudze! Tas būs uz ilgu laiku, kriminālprocess pie mums Latvijā ir visefektīvākais līdzeklis cīņā ar konkurentiem. Mana lieta ir tam lielisks piemērs”, – žurnālistiem norādīja Lembergs.

Kā sarunā ar žurnālistiem izteicās Ventspils mērs Aivars Lembergs, “katram cilvēkam ir tiesības uz aizstāvību”, taču tā kā sabiedriskā doma jau ir gatava Rimšēviču ierakstīt vainīgajos, tad tas tikai un vienīgi apliecina “apkārtējo totalitārās domāšanas paraugu”.

“Tas neatbilst Latvijas Satversmei. Viņam ir tiesības uz aizstāvību. Pie tam, TV ēterā no viņa izskanēja, ka Norvik banka nevar pierādīt savu īpašnieku kapitāla legālu izcelsmi. To var pārbaudīt – var pierādīt vai nevar. Ja var pierādīt – Rimšēvičs melo! Ja nevar – kā tas varēja notikt, ka šāda banka darbojas ES un Latvijā?”

Uz žurnālista tiešu jautājumu, vai viņš neuzskata, ka Rimšēvičam vajadzētu labprātīgi atkāpties no amata un nolikt pilnvaras, Lembergs skaidroja: “Likums viņam dot tādas tiesības. Vienlaicīgi likumā ir ierakstīts, ka tikai notiesājošs tiesas spriedums dod pamatu viņu atstādināt no amata. [..] Vai viņam pašam jāatkāpjas? [..] Rimšēvičam pašam jāatbild uz šo jautājumu, es neko par viņa lietu nezinu, tikai viņš pats var izsvērt.”

Viņaprāt, pašreizējā situācija Latvijas finanšu sektorā ir ļoti izdevīga ASV.

“Jebkuras lielas bankas problēmas kļūst par problēmu visai valsts banku sistēmai. Uz rezidentiem (Latvijas iedzīvotājiem) tas ietekmi neatstās. Taču Latvijai ir jāatvadās no sapņa, ka tā kādreiz varētu kļūt par pasaules finanšu norēķinu centru. Šis sapnis ir zudis. Un šī situācija ir ASV interesēs – ar to amerikāņi atbrīvo vietu Trampam un viņa pietuvinātiem kolēģiem,” intervijā radio Baltkom pauda Lembergs.

Pēc Lemberga sacītā, situāciju ar Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča aizturēšanu un apvainojumiem ABLV bankas virzienā nav jāuztver kā Kremļa uzbrukumu.

“Tās visas ir muļķības. Tas vairāk izskatās pēc uzbrukuma no ASV puses, nekā Krievijas. Viņi atbrīvo sev laukumu finanšu biznesā. Mēs esam pārāk maza valsts, lai cīnītos ar viņiem. Pasaulē viss notiek pēc džungļu likumiem”, – atzīmēja Lembergs.

Jau vēstīts, ka Rimšēvičs tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā – ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā.

Pats Latvijas Bankas prezidents noliedz savu vainu un uzskata, ka notikušais ir organizēts pasūtījums.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats