25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vaidere: Rimšēviča skandāls nopietni iedragājis Latvijas finanšu sistēmas reputāciju
Vaidere: Rimšēviča skandāls nopietni iedragājis Latvijas finanšu sistēmas reputāciju
Autors: Renāte Logina / 20. februāris 2018, 13:46
Latvijas Bankas (LB) prezidenta Ilmāra Rimšēviča korupcijas skandāls ir pamatīgi iedragājis Latvijas finanšu sistēmas reputāciju. Tā intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” norādīja Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (V).


Viņa piekrīt, ka Rimšēvičam vajadzētu atkāpties no amata, piebilstot, ka tas jādara pat tad, ja viņš jūtas nevainīgs, jo LB prezidents tomēr simbolizē visu finanšu sistēmu.

Vienlaikus viņa pauda bažas, ka korupcijas skandāls varētu nākt no Krievijas puses un uzvirmojis saistībā ar Latvijā šogad gaidāmajām vēlēšanām.

“Reputācijas graušana varētu būt veids, kā ietekmēt vēlēšanas Latvijā,” piebilda eiroparlamenta deputāte.

Pēc Vaideres vārdiem, minēto apsvērumu dēļ viņa arī no saviem kolēģiem Eiropas Parlamentā jūtot gana piesardzīgu attieksmi, proti, arī viņi pirms kategorisku vērtējumu sniegšanas vēloties pagaidīt, ar ko beigsies izmeklēšana.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā, beidzoties 48 stundu aizturēšanas termiņam, Rimšēvičs pret 100 000 eiro drošības naudu tika atbrīvots no Valsts policijas izolatora. Kā informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), Rimšēvičam arī noteikts amata pienākumu pildīšanas aizliegums.

Rimšēvičs tiek turēts aizdomās KNAB izmeklētā kriminālprocesā pēc Krimināllikuma 320.panta 4.daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats