28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts prezidents: Valdībai svarīgi jautājumi jārisina ātrāk
Valsts prezidents: Valdībai svarīgi jautājumi jārisina ātrāk
Autors: Renāte Logina / 6. februāris 2018, 13:09
Valsts prezidents Raimonds Vējonis vēlētos, lai “daudzas lietas risinātos ātrāk”, tostarp, lai lēmumi izglītības un veselības aprūpes jomā tiktu pieņemti daudz ātrāk. Vērtējot Māra Kučinska (Zaļo un Zemnieku savienība) vadītās valdības divu gadu darbu, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja prezidents.


Atskatoties uz diviem Kučinska valdības nostrādātajiem gadiem, viņš atzinīgi novērtēja premjera padotībā notikušo nodokļu reformu.

“Kad vērtēju valdības vadītāja pretendentus, izvirzīju prasību strādāt pie stabilas nodokļu politikas, kā arī uzsākt un pabeigt reformas. No šāda aspekta skatoties, Kučinska valdība ir paveikusi daudz darbā pie stabilas nodokļu politikas,” teica Vējonis.

Vienlaikus viņš atzina, ka vēlētos raitāku reformu virzību izglītības un veselības aprūpes jomā. “Meklējot kompromisu diskusijās ar sociālajiem partneriem, nekad nespēs par 100% apmierināt visas iesaistītās puses, tāpēc lēmumu pieņemšanā izšķirošajam vajadzētu būt ātrumam,” uzskata Vējonis.

Pēc viņa sacīta, valdība lēmumus gausi pieņēmusi slimnīcu tīkla sakārtošanā, kā arī vidusskolu tīkla kārtošanā.

“Lēmumu pieņemšana var būt dažāda. Valdība skolu tīkla reformā izvēlējusies pakāpenisko pieeju, bet tas nozīmē, ka pārmaiņas būs ilgstošas. Izglītībā tās nepieciešamas straujāk. Priekšvēlēšanu periods ietekmē spriestspēju,” minēja Vējonis.

“Izglītībā pārmaiņām būtu jābūt straujākām,” teica prezidents, vienlaikus atzīstot – ir jārēķinās ar to, ka valdība strādā pirmsvēlēšanu laikā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats