20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Politologs: Lemberga popularitāte slēpjas tajā, ka viņš mērķtiecīgi strādā pie sava tēla
Politologs: Lemberga popularitāte slēpjas tajā, ka viņš mērķtiecīgi strādā pie sava tēla
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 6. decembris 2017, 10:53
Ventspils mēra Aivara Lemberga fenomena pamatā ir mērķtiecīgs darbs pie sava publiskā tēla radīšanas, pauž politologs un Latvijas Universitātes (LU) asociētais profesors Ivars Ījabs.


Kā liecina jaunākie sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS novembra aptaujas dati, partijas “Latvijai un Ventspilij” priekšsēdētāja un Ventspils mēra Aivara Lemberga darbību pozitīvi vērtē liela daļa Latvijas iedzīvotāju.

Politiķis ierindojas otrajā vietā uzreiz aiz Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. Lemberga reitings aptaujā ir 23 procenti.

Reitinga augšgalā atrodas arī “Saskaņas” līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), kura novērtējums ir 19,7 procenti. Krietni zemāk atrodas Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar 4,8 procentiem.

“Aivars Lembergs un Nils Ušakovs daudziem patīk tāpēc, ka viņi mērķtiecīgi strādā pie sava tēla,” intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja Ījabs. Savukārt Vējoņa popularitāti varētu skaidrot ar viņa būšanu Valsts prezidenta amatā.

Ījabs atzina, ka Lembergs jau krietnu laiku ir viens no populārākajiem kandidāti premjerministra amatam. Tas pats esot attiecināms arī uz Ušakovu. Pēc politologa sacītā, tas ir mērķtiecīgs darbs pie sava publiskā tēla daudzu gadu garumā un mērķtiecīga priekšstata veidošana par sevi.

Viņš norāda, ka viņiem vienmēr ir savs viedoklis par valstiski svarīgām lietam un notikumiem valdībā, un tas labi strādā. “Protams, aiz šiem abiem cilvēkiem ir nopietnas komandas, kas strādā ar viņu publisko tēlu,” piebilda Ījabs.

Reitinga lejasdaļā ar negatīvu reitingu ierindota Rīgas domes deputāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniece Juta Strīķe (-18,1). Sabiedrības nelabvēlību bauda arī Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kura reitings ir – 16,1 un Rīgas domes deputāts Mārtiņš Bondars (LRA) ar -14,4.

Pēc politologa domām, Strīķes, Kaimiņa un Bondara nepopularitāti varētu skaidrot ar zināmām reputācijas problēmām.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats