19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bumba ar laika degli ZZS paspārnē
Bumba ar laika degli ZZS paspārnē
Autors: Labdien.lv / 1. decembris 2017, 10:25
Pirms Saeimas vēlēšanām audzis valdības koalīcijā esošās Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) reitings. Pēc SKDS jaunākās aptaujas datiem, vēlēšanās par ZZS būtu gatavi balsot mazliet vairāk nekā 15% vēlētāju, tādējādi politiskās apvienības reitings kopš oktobra pieaudzis pat par 2,2 procentpunktiem. Lai arī organizācija ar saviem sasniegumiem var pamatoti lepoties, nevajadzētu aizmirst par faktoriem, kas rada nevajadzīgus riskus tās darbam nākotnē.


Kā jau jebkura partija, arī ZZS cenšas no svešiem skatiem noslēpt iekšējās nesaskaņas un nogludināt tās ar vārdiem “visi ir cilvēki”, “katram var gadīties”, bet vai tiešām tā ir gatava vienmēr piekāpties, tā pārvēršoties par t.s. “grūti audzināmo” psiholoģisko atbalsta centru?

Viens no lielākajiem īpatņiem ZZS rindās ir Latvijas Zaļās partijas (LZP) biedrs Valdis Kalnozols, kurš ne reizi vien izcēlies ar savdabīgu uzvedību un ar savām dažādi vērtējamām aktivitātēm.

Lai arī LZP valde oktobrī lēma apturēt Kalnozola darbību partijā, nesen viedoklis mainīts un, pieņemot Kalnozola atvainošanos, deputāts no organizācijas tomēr nav izslēgts. Acis pievērtas gan uz Kalnozola brīžiem šokējošo uzvedību, gan neglaimojošajiem izteicieniem.

Ne pašu labāko iespaidu atstāj arī Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule, kura pērn nokļuvusi sabiedrības uzmanības centrā, balsojot pret rezolūciju, kurā paredzēta cīņa ar Krievijas propagandu. Nespēdama sabiedrībai izskaidrot šo balsojumu, Latvijas Zemnieku savienība (LZS) pat bija gatava izslēgt eiroparlamentārieti no partijas.

Tiek pieļauts, ka ZZS neizlēmība šajos jautājumos var drīz vien atspēlēties, jo galu galā politiskajam spēkam jābūt komandai, kas strādā kopā, ir vienota un saliedēta. Tajā nevar būt vieta savstarpējām intrigām un neprognozējamām situācijām, kad kāds no apvienības politiķiem pēkšņi izpilda ‘fouetté’, kamēr visi pārējie vienojušies dejot tango.

Iespējams, laiks aktualizēt politiskā spēka attīrīšanos jeb, citiem vārdiem sakot, atbrīvošanos no tiem, kas partiju var negaidīti – jebkurā brīdī “novilkt” uz leju. Apvienībai ir nopietni jāizvērtē, vai, pāris īpatņu dēļ, ir vērts riskēt ar tās stabilitāti un turēt savā pajumtē bumbu ar degli, kas politisko konkurentu aizdedzināts, var krietni sašūpot organizācijas stabilitāti. Kā zināms ar uguni labāk nejokot.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats