19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Apdrošinātājs: OCTA cenu griesti vēl nav sasniegti
Apdrošinātājs: OCTA cenu griesti vēl nav sasniegti
Autors: Ilze Ivanova / 19. oktobris 2017, 11:00
Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas cenu griesti Latvijā vēl nav sasniegti, intervijā LNT raidījumā “900 sekundes” pauda Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka šobrīd straujam cenu kāpumam pamata nav.


LTAB vadītājs skaidroja, ka līdzšinējā OCTA cenu kāpuma iemesli ir bijuši vairāki, tai skaitā likuma izmaiņas un inflācija, kas ietver sevī strauji augušās autoservisu cenas.

Viņš gan piebilda, ka salīdzinājumā ar pārējām Baltijas valstīm OCTA cenas Latvijā ir lētākas. “Cenu griesti vēl nav sasniegti, taču straujam cenu kāpumam nav pamata,” norādīja Abāšins sacīja.

Apdrošināšanas cenas gan nebūšot vienīgas, kas nākamajos gados pieaugs. ” Cenas pieaug visās nozarēs, kas nozīmē, ka mēs kā cilvēki paliekam dārgāki, tuvojoties Eiropas līmenim. Tādējādi spiediens uz apdrošināšanas polišu cenām turpināsies.”

Kā liecina LTAB dati, 2017.gada pirmajā pusgadā OCTA cena, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, Latvijā fiziskajām un juridiskajām personām kopumā ir pieaugusi vidēji par 17%.

Tikmēr Konkurences padome (KP) ir sākusi pētīt OCTA cenu pieauguma atbilstību godīgas konkurences principiem.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats