19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas sēdē uzklausīs žurnāla Ir pārstāvjus
Oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas sēdē uzklausīs žurnāla Ir pārstāvjus
Autors: Renāte Logina / 25. septembris 2017, 14:14
Tā dēvētās “oligarhu lietas” parlamentārās izmeklēšanas komisijas solījums četru mēnešu laikā dot gatavus secinājumus par šīs lietas apstākļiem tuvojas izskaņai. Lai gan viedoklis par šīs lietas autentiskumu ir divējāds, šodien parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē piedalīties žurnāla “Ir” redakcijas un AS “Cits medijs” pārstāvji.


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jau norādīja, ka neveiks žurnāla “Ir” publiskoto oligarhu sarunu autentiskuma pārbaudi, jo birojs no medija nav saņēmis audioierakstus, kurus varētu salīdzināt ar KNAB rīcībā esošajiem ierakstiem.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume pauda, ka nav pamata atjaunot izmeklēšanu krimināllietā, kura ir izbeigta. Viņš atklāja, ka darbs ar pārējiem materiāliem ir noslēdzies un tiek gatavots noslēdzošais ziņojums.

“Man nav nekādu indikāciju, ka būtu jāierosina jaunas lietas, kas būtu balstītas uz “oligarhu sarunām”,” pauda Straume.

Tomēr neatkarīgi no trūkstošajiem pierādījumiem un tikai pāris cilvēku izmisīgajai vēlmei radīt neslavu īpaši Ventspils mēram Aivaram Lembergam, šodienas sanāksmē plānots spriest par žurnālistu un redakcijas atbildību par sniegtās informācijas patiesumu.

Ņemot vērā, ka “Ir” vadība gan publiski, gan sarunā ar viņu esot paudusi, ka attiecīgos audioierakstus KNAB neiesniegs, Aivars Lembergs ir pārliecināts, ka žurnāla “Ir” rīcība saistīta ar to, ka medijs nevar pierādīt publiskoto sarunu autentiskumu.

Kā zināms, “oligarhu kriminālprocess” pēc vairāku gadu pārtraukumu atkal nokļuvis uzmanības centrā pēc tam, kad žurnāls “Ir” atklātībā nodevis viesnīcā “Rīdzene” ierakstītās sarunas. Līdz šim brīdim gan medijs nav vēlējies pierādīt ierakstu autentiskumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats