16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zolitūdes lietā prasa miljonus
Zolitūdes lietā prasa miljonus
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 21. septembris 2017, 16:05
Zolitūdes traģēdija notika pirms četriem gadiem – ierosinātajā krimināllietā tiesa vēl nav beigusies.



Šajā laikā cietušie ir atsaukuši prasības civillietās vai tās ir izbeigtas pret vairākiem atbildētājiem, ko cietušie uzskatīja par līdzvainīgiem 2013. gada 21. novembrī notikušajā traģēdijā, - būvkompāniju Re&Re, Rīgas domi, arhitektu firmu Kubs un uzņēmumiem HND Grupa un CM Consulting. Panākta vienošanās ar SIA Maxima Latvija par naudas atlīdzību izmaksu cietušo ģimenēm, un nesen tiesā nonākusi pirmā prasība par divu miljonu eiro kompensāciju par labu traģēdijā bojāgājušā ģimenei pret vēl vienu kompāniju, kas iesaistīta Zolitūdes traģēdijā.

Pagājušā gada nogalē SIA Maxima Latvija, Tineo un Zolitūdes traģēdijā cietušie panāca vienošanos par atlīdzību izmaksu katrai traģēdijā cietušajai ģimenei 100 000 eiro, un tiek izbeigtas tiesvedības par morālā kaitējuma piedziņu civillietās pret šīm kompānijām. Šogad uzņēmums Maxima Latvija vienojies ar biedrību Zolitūde 21.11. par 900 000 eiro izmaksāšanu arī traģēdijā fiziski cietušo atbalstam.

Šomēnes iesniegts pirmais prasības pieteikums pret vēl vienu traģēdijā netieši iesaistītu kompāniju - SIA Homburg Zolitūde apdrošinātāja AIG Europe Limited Nīderlandes filiāli par divu miljonu eiro piedziņu par labu bojāgājušā ģimenei. Zolitūdes traģēdijā cietušo advokāts Aldis Gobzems Neatkarīgajai teica, ka Homburg Zolitūde ir maksātnespējīga kompānija bez mantas un prasības, ja pret šo kompāniju tādas iesniegtu, nav izpildāmas. Tāpēc cietušie turpinās tiesāties, prasot veikt norēķinus apdrošinātājam. SIA Homburg Zolitūde vairs nepieder arī ēka un zemes gabals traģēdijas vietā Priedaines ielā 20.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats