25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Žurnālists Liepiņš: Žurnālā IR publiskotās Rīdzenes sarunas ir viltojums
Žurnālists Liepiņš: Žurnālā IR publiskotās Rīdzenes sarunas ir viltojums
Autors: BNA / 18. septembris 2017, 14:45
Vairāk nekā 70% no žurnālā “Ir” publiskotajām “Rīdzenes sarunām” ir viltojums, tā pirmdien oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē, spriežot par politiķu ietekmi uz medijiem un to saturu,  sacīja viens no Latvijas Žurnālistu Savienības valdes locekļiem, dokumentālā žanra grāmatu autors un žurnālists Imants Liepiņš.

Liepiņš pats brīvprātīgi vērsies pie komisijas vadības ar priekšlikumu sniegt ziņas un faktus, kas ļautu novērtēt, vai atbilst patiesībai izteikumi par to, ka atsevišķiem politiķiem un ekonomiskajiem spēkiem ir bijis pa spēkam ietekmēt mediju īpašniekus un tajos strādājošos.

Sēdē Liepiņš norādīja uz vairākiem faktiem, kas liecina, ka žurnālā “Ir” publiskotās sarunas neatbilst patiesībai. Tā, piemēram, žurnāls vēsta, ka oligarhi būvēja savu ietekmi, pakļaujot un kropļojot Latvijas medijus. Viena no iecerēm, kura aprakstīta žurnāla publikācijā, ir vēlme apvienot sabiedriskos medijus – valsts radio un televīziju. Pēc žurnālista Liepiņa rīcībā esošās informācijas, patiesībā par mediju apvienošanos iestājās oligarhu pretinieks - bijušais NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants, kuru vēlāk no amata atbrīvoja Saeima.

Tāpat viņš norādīja uz to, ka “Ir” vēstīts, ka par premjeru tā dēvētie oligarhi vēlējušies bīdīt Latvijas Reģionu apvienības (LRA) bijušo līderi Mārtiņu Bondaru. Liepiņš gan uzsver, ka Bondars nevienu reizi nav ticis izvirzīts premjera amatam.

Žurnālists norādīja arī uz vēl vairākiem nepatiesiem faktiem un manipulācijām, kuras žurnāls "Ir" veicis, lai atspoguļotu notikumus sev izdevīgā gaismā. Pēc Liepiņa vārdiem, žurnālā publiskotās sarunas “norisinās kādā paralēlā Visumā”.

Sēdes laikā Liepiņš arī norādīja uz komisijas locekļa, Saeimas deputāta Andreja Judina saistību ar Šveices advokātu un Ventspils mēra Aivara Lemberga oponentu Rūdolfu Meroni, kad deputāts pēkšņi zaudēja savaldību un sāka skaļā balsī kliegt, ka tam neesot nekāda sakara ar “oligarhu lietu”. Par savu komisijas darbu traucējošo uzvedību Judins saņēma aizrādījumu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājas Ingūnas Sudrabas.

Liepiņš uzsvēra, ka balstoties uz pārbaudāmiem faktiem, vairāk nekā 70% žurnālā “Ir” publiskotās sarunas ir viltojums. Turklāt, kā piebilda uz komisijas sēdi uzaicinātais publicists un Latvijas Žurnālistu savienības priekšsēdētājs Juris Paiders, “Ir” ir viens no retajiem medijiem, kurš neuzrāda savus īpašniekus, kas liek domāt, ka iespējamā sazvērestība pret tā saucamajiem oligarhiem varētu būt patiesa.

Kā zināms, “oligarhu kriminālprocess” pēc vairāku gadu pārtraukumu atkal nokļuvis uzmanības centrā pēc tam, kad  žurnāls “Ir” atklātībā nodevis it kā viesnīcā "Rīdzene" ierakstītās sarunas.  Līdz šim brīdim gan medijs nav spējis pierādīt publicēto ierakstu autentiskumu.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats