25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sociologs: Rīdzenes sarunas nav atstājušas iespaidu uz sabiedrisko domu
Sociologs: Rīdzenes sarunas nav atstājušas iespaidu uz sabiedrisko domu
Autors: Renāte Logina / 12. septembris 2017, 16:34
Tā dēvētās “Rīdzenes sarunas” nav atstājušas iespaidu uz sabiedrisko domu, TV3 raidījumam “Melu teorija” sacīja sociologs Aigars Freimanis.


Viņš uzsvēra, ka “Rīdzenes sarunu” publiskošana žurnālā “Ir” un “oligarhu lietas” augšāmcelšana emocionāli iespaidojusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu, taču sabiedrību tās iespaidojušas tikai pavisam nedaudz. Pēc sociologa domām, “oligarhu lieta” jau sen ir izsmelta.

“Manuprāt, tā lielā “oligarhu lieta” ir izsmelta līdz ar bijušā Valsts prezidenta Valda Zaltera ierosinājumu atlaist Saeimu, kas bija krietni pasen. Tad arī bija tā vislielākā emocionālā vilkme, tas atbalsts. Oligarhu tēma tika izcelta virspusē un oligarhi “atkailināti” un atdalīti no politiskās dienaskārtības, un padarītas par atsevišķām personām, pret kurām tad arī vērsās,” pauda Freimanis, norādot, ka arī sekojošās vēlēšanas parādīja, kāda bija “oligarhu lietas” ietekme uz sabiedrību.

Viņš gan norāda, ka Zaļo un Zemnieku savienības reitingus un vēlētāju attieksmi Aivara Lemberga klātbūtne partijā līdz šim neietekmē.

Savukārt runājot par Aivara Lemberga uzvedību un izteikumiem saistībā ar publiskotajām sarunām, sociologs norāda, ka Ventspils mērs visdrīzāk aizstāv sevi. “Viņš izpaužas kā personība, kā ekstravaganta personība, kas apveltīta ar ļoti savdabību vizuālo un runas harizmu. Tas viņu padara par Aivaru Lembergu, kādu zinām (…) pašreiz viņam politisko konkurentu nav,” pauda sociologs.

Viņš norādīja, ka lielākai daļai vēlētāju, it īpaši Ventspilī, ir pieņemams tas, ko Aivars Lembergs dara un viņš apmierina vēlētājus, par ko liecina fakts, ka Lembergs jau kuro gadu ievēlēts par Ventspils mēru.

Kā zināms, “oligarhu kriminālprocess” pēc vairāku gadu pārtraukumu atkal nokļuvis uzmanības centrā pēc tam, kad žurnāls “Ir” atklātībā nodevis viesnīcā “Rīdzene” ierakstītās sarunas. Līdz šim brīdim gan medijs nav vēlējies pierādīt ierakstu autentiskumu.

Ventspils mērs Aivars Lembergs paziņojis, ka tas liecina par to, ka “Ir” rīcībā nav nekādu pierādījumu, kas apliecinātu viņu publicēto fantāziju patiesumu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats