20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Tiesībsargs Čakšas un VM rīcībā saskata centienus atbrīvoties no neērtas ierēdnes
Tiesībsargs Čakšas un VM rīcībā saskata centienus atbrīvoties no neērtas ierēdnes
Autors: BNA / 17. augusts 2017, 13:21
Veselības ministrijas (VM) centieni saglabāt Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra direktora vietnieka amatu, lai uz to varētu rotēt bijušo Veselības inspekcijas direktori Aiju Mežsargu, rada iespaidu par mēģinājumu atbrīvoties no neērtas ierēdnes, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda Tiesībsarga biroja Sociālo, ekonomisko un kultūras tiesību nodaļas vadītāja Ineta Rezevska.

Tiesībsargs Juris Jansons savā atzinumā par bijušās Veselības inspekcijas direktores Aijas Mežsargas pārcelšanas tiesiskumu un lietderību apšauba veselības ministres Andas Čakšas un Veselības ministrijas sniegto pamatojumu.

“Nav apšaubāms, ka veselības ministrei ir tiesības rotēt ierēdņus no viena amata uz otru, bet tam ir efektīvam un sabiedrības uzticības veicinošam lēmumam,” uzsvēra Rezevska, norādot, ka šajā situācijā šis lēmums nerada pārliecību, ka tā ir.

Veselības ministrija neesot spējusi pamatoti paskaidrot, kāpēc nav ņemami vērā Tiesu medicīnas ekspertīžu centra iebildumi un kāpēc būtu saglabājam direktora vietnieka amats. Tas, pēc tiesībsarga domām, liecina, ka ministres rīkojums nav izdots labas pārvaldības nodrošināšanai un sabiedrības uzticības civildienestam veicināšanai.

“Rodas iespaids, ka tā ir sava veida iespējama atbrīvošanās no neērta ierēdņa,” sacīja Rezevska.

Tikmēr veselības ministre Anda Čakša noraida pārmetumus, norādot, ka rotācija bijusi pamatota. “Veselības aprūpes nozarē svarīga ir ministrijas pārvaldībā esošo iestāžu sadarbība, ņemot vērā, ka Nacionālais veselības dienests, Veselības inspekcija, tiesu medicīna, Slimību profilakses un kontroles centrs ir cieši saistīti dažādu jautājumu izskatīšanā un lēmumu pieņemšanā. Ja katra no šīm iestādēm dzīvo nedaudz kā feodāla valsts, ir ļoti grūti tikt līdz kopējiem mērķiem, kas svarīgi nozarei,” sacīja Čakša.

Jau ziņots, ka Augstākā tiesa (AT) aicina Valsts kontroli izvērtēt no Veselības inspekcijas direktores amata aizrotētās Aijas Mežsargas jaunā amata nepieciešamību Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā (VTMEC).



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats