28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Krievija nesteidzas ar novērotāju aicināšanu uz militārajām mācībām Zapad
Krievija nesteidzas ar novērotāju aicināšanu uz militārajām mācībām Zapad
Autors: BNA / 14. augusts 2017, 12:12
Tuvojoties septembrī gaidāmajām Krievijas un Baltkrievijas militārajām mācībām “Zapad”, Latvijas novērotāji gaida Krievijas uzaicinājumu. Lai gan Baltkrievija šādu ielūgumu nosūtījusi visām trim Baltijas valstīm, Krievija tomēr vēl nesteidzas.

“Nevajadzētu pārspīlēt ar runām, ka tās varētu pārvērsties kaut kādās citās akcijās. Ceru, ka uzaicinājums būs tuvākajā laikā, jo uzaicinājums no Baltkrievijas arī saņemts nesen,” LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Baltkrievija izteikusies, ka Baltijas valstu novērotāji ir ļoti gaidīti un tas ir apsveicami, ka šādu soli spersim.

Lai gan, baidoties par Krimas scenāriju, Baltijas valstu iedzīvotāji ir bažīgi par šīm mācībām, Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš mierina: „NATO dara visu iespējamo, lai Baltijas valstis Krievijas pierobežā justos droši, tas ir viens no svarīgākajiem uzdevumiem un tā ir garantija, kas tiek izpildīta mutiski un fiziski.”

Kā minēts iepriekš, Latvijas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā ir saņēmusi Baltkrievijas uzaicinājumu diviem militārajiem novērotājiem piedalīties septembrī paredzētajās Krievijas un Baltkrievijas mācībās „Zapad”.

Šāds uzaicinājums ir pateicoties Vīnes dokumentam, kas regulē konvencionālā bruņojuma kontroli ar mērķi veicināt savstarpējo uzticamību un atvērtību.

Šo mācību iespējamos scenārijus apdomājušas Baltijas valstis, Ukraina un NATO. Piemēram, Lietuvas izlūkdienesti šīs mācības vērtējuši kā vienu no šā gada lielākajiem apdraudējumiem nacionālajai drošībai, jo 2009. un 2013.gadā, Krievija tajās faktiski slīpējusi iemaņas okupēt Lietuvas dienviddaļu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats