28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Jaunsleinis atstās Latvijas pašvaldību savienības vadību
Jaunsleinis atstās Latvijas pašvaldību savienības vadību
Autors: BNA / 14. augusts 2017, 12:12
18. augustā notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 28. kongress, kurā ievēlēs jauno LPS priekšsēdi. Uz priekšsēdētāja amatu nekandidēs pašreizējais LPS vadītājs Andris Jaunsleinis, kas nozīmē, ka pēc 20 gadiem Jaunsleinis vairs nevadīs pašvaldību savienību.

Intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Jaunsleinis paziņoja, ka nekandidēs uz priekšsēdētāja amatu, kad notiks Priekšsēža un revīzijas komisijas locekļu kandidātu izvirzīšana.

“Ir pienācis laiks paaudžu maiņai. Organizācijai jāattīstās tālāk,” savu lēmumu skaidroja Jaunsleinis.

Latvijas Pašvaldību savienības 28. Kongressā iekļauti vairāki ļoti nozīmīgi jautājumi, tostarp LPS Revīzijas komisijas ziņojums, LPS Statūtu grozījumu izskatīšana un apstiprināšana un LPS priekšsēža vēlēšanas. Saskaņā ar LPS statūtiem, priekšsēža kandidāti tiek izvirzīti un apstiprināti Kongresa laikā.

Latvijas Pašvaldību savienība ir biedrība, kas uz brīvprātības principiem apvieno Latvijas Republikas novadu un republikas pilsētu pašvaldības. Latvijas Pašvaldību savienība dibināta 1991.gada 15.decembrī. Saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 96.pantu LPS ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu. LPS biedri ir 118 pašvaldības no 119 Latvijas pašvaldībām: 9 republikas pilsētu un 109 novadu pašvaldības.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats