25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Āboltiņa saglabā Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētājas amatu
Āboltiņa saglabā Vienotība Saeimas frakcijas priekšsēdētājas amatu
Autors: BNA / 9. augusts 2017, 16:34
Solvita Āboltiņa saglabās partijas “Vienotība” Saeimas frakcijas priekšsēdētājas amatu. Edvarda Smiltēna priekšlikumu nomainīt Āboltiņu partijas Saeimas frakcijas vadībā trešdien “Vienotības” valde neguva atbalstu.

Valde lēma tomēr neizvirzīt vienu kandidātu uz valdes priekšsēdētāja amatu 19. augustā gaidāmajā partijas kongresā. Kandidātu pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 14. augustam, taču pieteikties varēs arī kongresā.

Šobrīd gatavību uzņemties partijas vadību ir apliecinājuši divi kandidāti – pašreizējais politiskā spēka priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns un Rīgas domes deputāts Vilnis Ķirsis.

Smiltēns gan iepriekš paziņoja, ka uz partijas vadītāja amatu nekandidēs, ja “Vienotības” Saeimas frakciju turpinās vadīt Āboltiņa.

“Man aizvien vairāk sāk šķist, ka “Vienotība” kā partija ir Solvitas Āboltiņas bērns, kuru viņa vaļā palaist netaisās,” pēc partijas sēdes pavēstīja Smiltēns, norādot, ka kongress rādīt arī viņa nākotni partijā.

Jau ziņots, ka partijas “Vienotība” vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns atkāpies no politiskā spēka Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata. Par to viņš paziņojis sociālajā tīklā “Facebook”.

“Šodien esmu atkāpies no Vienotības Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata, kā arī uz laiku apturu savas kandidatūras virzīšanu partijas priekšsēdētāja amatam Vienotības kongresā 19.augustā,” raksta Smiltēns.

Viņš norāda, ka kā iespējamie kandidāti uz partijas priekšsēdētāju šobrīd ir izskanējuši divi vārdi – viņa un Solvitas Āboltiņas.

“Tā kā mums ir diametrāli pretējs skatījums uz partijas turpmāko attīstību, Vienotības frakcijai ir jāpieņem lēmums par partijas nākotni un to cilvēku, kuram viņi dod uzticību partijas turpmākai vadībai. Vienīgais ceļš Vienotībai ir radikālas pārmaiņas partijā. Esmu pārliecināts, ka, lai Vienotība varētu veiksmīgi attīstīties, tai ir jābūt vienam līderim ir skaidru uzticības mandātu. Līdz ar to frakcijas lēmums būs izšķirīgs arī man. Vai nu man tiek dota uzticība partijas vadībā, vai arī atstāju partiju,” norādīja politiķis.

Vēlāk gan Solvita Āboltiņa paziņoja, ka nekandidēs uz partijas priekšsēdētāja amatu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats