16. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Alfs, Mintauts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Lembergs: Rīdzenes sarunas publicētas, lai dzēstu kauna traipu uz Strīķes un citu pasūtītāju mundiera
Lembergs: Rīdzenes sarunas publicētas, lai dzēstu kauna traipu uz Strīķes un citu pasūtītāju mundiera
Autors: Anete Jansone, BIZNESS.LV / 19. jūlijs 2017, 16:17
''Tā saucamo “oligarhu lietu” pret mani īstenojuši "Jaunās konservatīvās partijas" deputāti un bijušie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki Juris Jurašs un Juta Strīķe,'' uzskata Ventspils mērs Aivars Lembergs.


Trešdien preses konferencē Lembergs norādīja, ka “oligarhu lietas” izpildītāji bija Juta Strīķe un Juris Jurašs. “Kāds brīnums – viņi šobrīd ir politiķi,” izteicās Lembergs, norādot, ka viņi ar “oligarhu lietu” krāj sev punktus, lai varētu pelnīt iztiku politikā.

Runājot par to, kāpēc sarunas publicētas tieši šobrīd, Lembergs uzsver, ka tas noticis, lai dzēstu milzīgo kauna traipu uz Strīķes un citu pasūtītāju mundiera par izgāzto oligarhu lietu. “Pēc gada ir vēlēšanas. Vajadzīgs jauns uzrāviens. 2011. gadā, kad sākās šī lieta, tapa Zatlera Reformu partija. Redzējām, cik spēcīgs līderis viņš ir. Ja viņš konsultētos ar mani, partija dzīvotu ilgāk. Šīs sarunas vajadzīgas, lai uzjundītu politisko telpu un tajā atrastu vietu vairākām politiskām grupām. Pirmā no tām – Strīķes grupējums. Otrā – Pilsoniskā savienība," klāstīja Lembergs.

Kopumā Lembergs “oligarhu lietu” sauc par bijušā prezidenta Valda Zatlera atriebību. "Mērķis ir piespiest prokuratūru nosūtīt uz tiesu, kur process ilgs bezgalīgi. Attiecīgiem cilvēkiem tas nerada komforta sajūtu, prasa daudz resursus un allaž var stāstīt, ka viņi ir smagos noziegumos apsūdzēti," norādīja Lembergs.

Ventspils mērs uzsvēra – tā kā aktīvajā politikā vairs nedarbojas Ainārs Šlesers, tad kampaņa vērsta tieši pret viņu un Zaļo un zemnieku savienību. “Kam par labu? Visiem pārējiem,” sacīja Lembergs.

Viņš gan apgalvo, ka Žurnālā “Ir” publiskotās viesnīcā “Rīdzene” ierakstītās sarunas ir falsifikācija un to autentiskums nav pierādīts.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats