19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīdzenes sarunu lietā Kalnmeiers pārmetumus noraida
Rīdzenes sarunu lietā Kalnmeiers pārmetumus noraida
Autors: BNA / 18. jūlijs 2017, 20:53
Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers vēlreiz ir apliecinājis, ka saistībā ar tā dēvētās “oligarhu lietas” izbeigšanu nav notikusi apzināta ļaunprātība. Viņš ir gatavs sadarboties ar Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju un vērtēt arī savu atbildību notikušajā.

Kalnmeiers nevienu vien reizi uzsvēris, ka jautājums par atbildību “oligarhu lietas” izmeklēšanā ir jārisina atbilstoši tiesiskas valsts principiem, tai skaitā, izvērtējot iesniegtos dokumentus, kā arī uzklausot sniegtos skaidrojumus.

Intervijā Latvijas Radio Kalnmeiers atkārtoti norādījis, ka “oligarhu lietas” izmeklēšanu galvenokārt veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), nevis Ģenerālprokuratūra, kurai šobrīd visvairāk tiek pārmesta lietas nenonākšana līdz tiesai.

Kalnmeiers apgalvo, ka noklausītās sarunas nav bijušas pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess KNAB un prokuratūrā tika izbeigts. “Uz šo brīdi man nav nekāda pamata apgalvot, ka notikusi apzināta ļaunprātība,” sacīja ģenerālprokurors.

Viņš norādīja, ka Ģenerālprokuratūra nav izmeklētāji un tās tiesības ir ierobežotas, taču kā galveno “oligarhu lietas” izmeklēšanas trūkumu Kalnmeiers sauc to, ka lielā materiālu apjoma dēļ neviena persona atsevišķi no sākuma līdz beigām visas sarunas nenoklausījās.

Lai ierakstītās sarunas atšifrētu, tās ir jānoklausās, bet apjoma dēļ viens cilvēks to izdarīt nevarēja. Līdz ar to darbs tika sadalīts vairākiem cilvēkiem. Arī prokuratūrā lietas materiāli, kas tika saņemti kriminālvajāšanas sākšanai, tika nodoti četriem prokuroriem, un katrs tos skatīja atsevišķi. Pēc ģenerālprokurora vārdiem, esot pazudis “vienojošais moments”. “Viens varbūt tur kaut ko saskatīja, cits uzskata, ka tur nekas nav, jo katram ir sava izpratne,” sacīja ģenerālprokurors.

Ģenerālprokurors atgādināja arī to, ka KNAB notika informācijas noplūde, kas varēja ietekmēt izmeklēšanas gaitu. Vienlaikus gan viņš sola, ka visu informāciju sniegs Saeimai, jo cer uz objektīvu apstākļu noskaidrošanu parlamentārās izmeklēšanas gaitā. Tāpat Kalnmeiers neatsakās vērtēt arī savu atbildību.




Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats