28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » BVKB: 75% pārbaudīto ēku neatbilst būvniecības prasībām
BVKB: 75% pārbaudīto ēku neatbilst būvniecības prasībām
Autors: BNA / 18. aprīlis 2017, 13:29
Apmēram 75% Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) pārbaudīto ēku neatbilst būvniecības prasībām, otrdien intervijā LTV raidījumam “Rīta panorāma” atklāja BVKB direktors Māris Demme.


Kā atklāja Demme, no aptuveni 150 pārbaudītajām ēkām, šogad neatbilstības konstatētas jau 75% objektu, kas ir ievērojami vairāk nekā iepriekšējā gadā.

“Diemžēl rezultāti neiepriecina, jo dažādām prasībām neatbilst 75% ēku,” teica Demme, piebilstot, ka pērn prasībām neatbilda 47% pārbaudīto būvju.

Visbiežāk ēkās tiek konstatētas problēmas ar mehānisko stiprību, dažādas plaisas, vides pieejamības problēmas, kā arī patvaļīga būvniecība. Viņš gan atzina, ka ēku īpašnieki ir pretimnākoši problēmu novēršanā un līdz šim nav bijusi nepieciešamība piemērot sodus, pieticis ar brīdinājumu.

Šogad kopumā plānots pārbaudīt ap 800 objektu. Prioritātes ir izglītības iestādes, tirdzniecības centri un biroju ēkas. Lai gan pirmais ceturksnis aizsācies visai lēni un līdz šim pārbaudīti 150 objekti, rezultāti liecina, ka neatbilstības objektos šogad ir biežāka parādība nekā iepriekšējā gadā.

No 18. līdz 21.aprīlim Rīgā norisināsies ikgadējā “Būvniecības nedēļa 2017”, kas ir viens no gada nozīmīgākajiem publiskās diskusijas forumiem par paveiktajiem un veicamajam uzdevumiem būvniecības nozarē. Četru dienu garumā Latvijas un pasaules nozares profesionāļi diskutēs par nozares aktualitātēm politikā, būvnormatīvos un izglītībā, īpašu uzmanību veltot koka apbūves veicināšanai Latvijā.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats