20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Premjers Šadurskim sniedz atbalsta plecu
Premjers Šadurskim sniedz atbalsta plecu
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 16. marts 2017, 10:02
Pēdējā laikā visvairāk sabiedrības viedokļa sistā izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska uzsāktajai izglītības sistēmas reformai ir nepārprotams premjerministra atbalsts. Viņš bija vienīgais ministrs, kura veikumu savā uzrunā Saeimai tieši pieminēja premjers Māris Kučinskis.


«Es diezgan bieži domāju par ministru Kārli Šadurski - vai es gribētu būt viņa vietā. Būtu grūti. Novēlu viņam gana apņēmības un spēju iet uz priekšu, par spīti visam. Virziens ir skaidrs, tā ir skolu tīkla optimizēšana jeb, saucot lietas īstajos vārdos, skolu skaita samazināšana. Vienotu un augstu izglītības standartu ieviešana jau optimizētajā skolu tīklā,» trešdien, uzrunājot deputātus, teica Ministru prezidents.

Ieskicējot nākotnes plānus, M. Kučinskis arī atgādināja, ka valdība nav aizmirsusi savus solījumus izveidot sociālās aizsardzības programmu skolotājiem, kuri zaudēs darbu skolu tīkla optimizācijas dēļ, bet nebūs sasnieguši pensijas vecumu.

Savukārt Vienotības deputātu uzrunas atgādināja, ka pēc premjerministra amata zaudēšanas aizvadītā gada sākumā šis politiskais spēks apņēmies pildīt koalīcijas iekšējās opozīcijas lomu.

Romualds Ražuks atgādināja premjeram un klātesošajai veselības ministrei Andai Čakšai, ka nu jau vairāk nekā gadu pie veselības aprūpes sistēmas reformas strādājusī ministre joprojām taustāmus rezultātus uzrādīt nespēj.

«Kopumā pozitīvi vērtējot šo premjera analīzi par paveikto un turpmāk darāmo, es diemžēl neatradu mūsu veselības aprūpes tālākās attīstības virzienus, risinājumus, kas tiešām ir ļoti skumji,» teica R. Ražuks.

Savukārt ar pārmetumiem finanšu ministrei Danai ReiznieceiOzolai uzstājās Vienotības kandidāts Rīgas mēra amatam Vilnis Ķirsis. Arī viņa izraudzītā tēma korelēja ar pašvaldībām piekrītošiem jautājumiem - nekustamā īpašuma nodoklim piesaistītās kadastrālās vērtības. Ieklausoties sabiedrības viedoklī, tika nolemts iesaldēt strauji augošās kadastrālās vērtības, un Finanšu ministrija solīja, ka radīs risinājumu, lai nākotnē, tām neproporcionāli pieaugot, netiktu apdraudēta iedzīvotāju spēja godprātīgi nomaksāt nekustamā īpašuma nodokli.

V. Ķirsis M. Kučinska partijas biedrenei D. ReiznieceiOzolai pārmeta, ka viņa joprojām nav piedāvājusi risinājumu šai problēmai. «Finanšu ministre šo jautājumu paņēma pie sevis, teica, ka valdība to risinās, atrisinās, nāks ar savu piedāvājumu un situācija būs skaidra. Diemžēl pēdējā laikā vairs nav dzirdēts par šī nodokļa likteni,» saka V. Ķirsis.

M. Kučinskis gan sola, ka jau pavisam drīz būs pabeigts regulējums, kas kadastra vērtību kāpumu iegrožos. Tās gada laikā drīkstēs pieaugt ne vairāk kā par desmit procentiem.

Tiesa, Vienotības deputāti nevairījās arī uzslavēt M. Kučinska un viņa vadītās valdības paveikto kopumā.

Premjera uzrunā vārdā piesaukts tika arī Nacionālo apvienību pārstāvošais Imants Parādnieks. M. Kučinskis uzteica viņa enerģiskumu, cīnoties par atbalstu demogrāfijas jautājumu risināšanā.

«Manuprāt, Demogrāfijas lietu cents [vada I. Parādnieks] ir ļoti efektīva organizācija. Ziniet, tā ir kā ods, kas dīc pie auss vasaras naktī un beigās iedur ādā savu snuķi. Te paldies jāsaka Imanta Parādnieka bezgalīgajai enerģijai, viņš prot demogrāfijas jautājumus ielikt valdības dienas kārtībā un piespiež atrast finansējumu dažādām programmām,» solot šiem mērķiem aizvien lielāku finansiālo atbalstu, teica premjers.

Taču atšķirībā no Vienotības deputātiem Nacionālās apvienības pārstāvji, lai kaut formāli aizstāvētu pašu pārstāvētās koalīcijas vadītāju no opozīcijas uzbrukumiem, tribīnē neuzkāpa ne reizi.

Tribīnē gan kāpa apvienību pārstāvošais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, taču viņš pievērsās tikai tiem problēmjautājumiem, kuru risināšanā iesaistījusies arī viņa vadītā ministrija.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats