19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » VVC: Ušakova uzvedība ir necienīga gan kā mēram, gan kā vīrietim
VVC: Ušakova uzvedība ir necienīga gan kā mēram, gan kā vīrietim
Autors: BNA / 10. marts 2017, 16:41
Konfliktā ar Valsts valodas centru (VVC), Rīgas mēra Nila Ušakova (S) uzvedība ir necienīga gan galvaspilsētas mēra amatam, gan arī viņam kā pieaugušam vīrietim, intervijā laikrakstā “Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai” norāda VVC direktors Māris Baltiņš.


“Kā privātpersonas mēs varam sarakstīties ar saviem draugiem, kādā valodā vēlamies. Bet diez vai viņa sekotājus varētu interesēt Nila Ušakova sarakste ar saviem skolasbiedriem. Bet tas, kurā Ušakova kungs komunicē ar sabiedrību, ir Rīgas domes oficiāls konts, un mēs viņu esam sodījuši kā Rīgas domes amatpersonu – par to, ka oficiālajā kontā notiek komunikācija svešvalodā,” skaidroja Baltiņš.

Viņš norāda, ka Ušakovs ir “ieņēmis tādu puicisku pozu, kas četrdesmitgadīgam politiķim nudien nepiestāv, toties viņam šķiet, ka ar šādiem gājieniem viņš vairos savu popularitāti”.

“Šāda uzvedība ir necienīga gan galvapilsētas mēra amatam, gan arī viņam kā pieaugušam vīrietim,” vērtē VVC vadītājs.

“Ja skolēns Ušakovam individuāli uzdod jautājumu un mērs viņam atbild tajā valodā, ko šis bērns saprot, VVC nav iebildumu. Taču, ja zāle ir pilna ar skolēniem un tajā atrodas gan latviešu, gan krievu bērni, tā nav mēra privāta saruna ar vienu bērnu,” uzsver Baltiņš.

Kā zināms, Ušakovs vairākas reizes ticis sodīts par pašvaldības sociālo tīklu kontos īstenoto saziņu svešvalodās (krieviski un angliski). Pēdējais gadījums bija 15. februārī, kad Rīgas domes sēžu zālē “Ēnu dienas” ietvaros pilsētas mērs Nils Ušakovs vadīja pasākumu, kurā atbildēja uz “Ēnu dienas” dalībnieku jautājumiem. Valsts valodas centrā vērsās iedzīvotāji ar sūdzībām, un arī sociālajos tīklos Valsts valodas centram tika adresēti jautājumi, vai Rīgas domē ir pieļaujama pasākuma norise tikai krievu valodā.

Valsts valodas likuma 11. panta pirmā daļa noteic, ka valsts un pašvaldību iestāžu rīkotie pasākumi notiek valsts valodā. Ja pasākumā tiek lietota svešvaloda, rīkotājs nodrošina tulkojumu valsts valodā.

Valsts valodas centrs, pamatojoties uz saņemto informāciju, ir uzsācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. Ir nosūtīts pieprasījums Rīgas domei sniegt paskaidrojumu, kāpēc Rīgas dome nav nodrošinājusi pasākumu valsts valodā, un uzaicināta par pasākuma rīkošanu atbildīgā persona.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats