28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Strauju apkures tarifu lēcienu tuvākajā nākotnē neprognozē
Strauju apkures tarifu lēcienu tuvākajā nākotnē neprognozē
Autors: BNA / 20. oktobris 2016, 10:31
Tuvākajā laikā nav gaidāmi strauji apkures tarifu lēcieni, tā šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Siltumapgādes uzņēmumu asociācijas vadītāja Ina Bērziņa-Veita.


Viņa atklāja, ka visās Latvijas pilsētās lielākā daļa māju jau uzsākta apkures sezonu, un gandrīz visur tarifi nav mainījušies vai samazinājušies. Situācija saistīta ar to, ka dabasgāze, kas ir viens no galvenajiem kurināmajiem, sasniegusi vēsturiski zemāko cenu. Līdz ar to sarūk arī siltumenerģijas tarifi, skaidroja Bērziņa- Veita.

Tāpat otrajam galvenajam kurināmajam, kas ir šķelda, cenas nedaudz samazinās, jo bija siltas ziemas, un nav liels pieprasījums pēc tās, ir izveidojušies krājumi, un ir arī neliela tendence, ka šķeldas cena seko gāzes cenai.

Bērziņa-Veita atzina, ka šobrīd ir grūti teikt, vai zemas cenas saglabāsies ilgu laiku, bet šobrīd strauju lēcienu gāzes cenai neparedz, kas nozīmē, ka strauju tarifu kāpumu nebūs.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī, kā arī prognozes novembrim un decembrim noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības „Latvijas Gāze” šī gada 10.oktobrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” – par dabasgāzes tirdzniecības cenu oktobrim 156,52 EUR/tūkst.nm3 un prognozi novembrim un decembrim 149,40 EUR/tūkst.nm3.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats