19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » “Vienotība” aicina ZZS un NA pašvaldību vēlēšanās Rīgā veidot kopīgu sarakstu
“Vienotība” aicina ZZS un NA pašvaldību vēlēšanās Rīgā veidot kopīgu sarakstu
Autors: BNA / 26. augusts 2016, 15:39
Partijas “Vienotība” valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem – Zaļo un zemnieku savienības un Nacionālās apvienības – ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.


“Vienotība” uzskata, ka, trim koalīcijas partijām sadarbojoties, būtu iespējams saņemt rīdzinieku vairākuma atbalstu jaunai pārvaldībai Rīgā. Tā ir mūsu kopīga atbildība galvaspilsētā novērst sabiedrības šķelšanā, no pašvaldības dāsni finansētu nevalstisku organizāciju iesaistē un pašreklāmā uz iedzīvotāju rēķina balstītu populistu uzvaru, norāda partija.

“Vienotības” piedāvātā vienošanās paredz izveidojot koalīciju, kurā trīs partijas atbildību par pārvaldību galvaspilsētā uzņemtos solidāri un proporcionāli vēlēšanu rezultātiem, par citu politisko spēku iesaisti Rīgas domes koalīcijā vienojoties pēc vienprātības principa, vienlaikus paredzot neveidot koalīciju ar partijām Saskaņa un Gods kalpot Rīgai!.

Šāda sadarbība veicinātu augstāku sabiedrības līdzdalību pašvaldību vēlēšanās, nodrošinot pēc iespējas lielāka pilsoņu skaita interešu pārstāvniecību Rīgas domē, ir pārliecināta “Vienotība”.

Partija aicinājusi partnerus sadarboties, par prioritātēm Rīgā izvirzot stabilu un ilgtspējīgu starptautiski konkurētspējīgas galvaspilsētas attīstību, nodrošinot ekonomisko aktivitāti, veicinot nodarbinātību un straujāku produktivitātes izaugsmi, dzīvojamo un sabiedrisko ēku energoefektivitātes programmas īstenošanu un ēku efektīvu apsaimniekošanu.

Par nozīmīgu uzdevumu partija izvirzījusi arī sociālās nevienlīdzības mazināšanu un augstākas dzīves kvalitātes veidošanu, kā arī tiesiskuma un labas pārvaldības principu ievērošanu domes darbā, birokrātijas mazināšanu un korupcijas apkarošanu galvaspilsētā.

Sagaidot Latvijas simtgadi, svarīgs uzdevums nākamajai Rīgas domes koalīcijai būs galvaspilsētā veidot saliedētu un iekļaujošu sabiedrību ar spēcīgu laikmetīgu nacionālo identitāti, kopīgām nacionālām vērtībām un vienotu sociālo 



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats