19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rinkēvičs: Baidena vizīte liecina, ka ASV un NATO nopietni aizsargās Baltijas valstis
Rinkēvičs: Baidena vizīte liecina, ka ASV un NATO nopietni aizsargās Baltijas valstis
Autors: BNA / 25. augusts 2016, 9:56
ASV viceprezidenta Džo Baidena vizīte Rīgā 23.augustā bija gan simboliska, bet arī ar praktisko nozīmi, kurā tika uzsvērts, ka amerikāņi ir gatavi aizstāvēt Baltiju, LTV “Rīta panorāma” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).


Rinkēvičs norādīja, ka Baidena vizītei bijusi gan simboliska, gan arī praktiska nozīme. “Baidena vizīte bija apliecinājums, ka ASV un NATO nopietni noskaņoti aizsargāt Baltijas valstis, un tas bija signāls – lai kas arī notiktu, ASV aizejošā prezidenta administrācija līdz vēlēšanām uzmanību no reģiona nenovērsīs,” pauda ministrs.

Ministrs uzsvēra, ka vizītes laika apspriesti ne tikai drošības un militārie jautājumi, bet runāts arī par enerģētiku, kas ir tikpat svarīgi kā militāra drošība, un ekonomiku, kas liecina, ka ASV ir gatava iedrošināt ASV kompānijas šeit investēt, bet vēl ir daudz darāma tiesiskās vides un finanšu sektora sakārtošanā.

“Baidens Latvijas amatpersonām arī uzsvēris, ka nav atbraucis ar pamācībām, bet norādīt uz lietām, kā to redz ASV, un darbs ir mūsu ziņā,” sacīja Rinkēvičs, piebilstot, ka tika runāts par praktiskām lietām un darāmo lietu sarakstu.

“Amerikāni ir gatavi mūsu valsti aizsargāt, bet grib, lai mēs būtu tik stipri un droši, lai nebūtu vajadzības iedarbināt 5. pantu, lai mūsu sabiedrība būtu ik spēcīga, ka nebūtu draudu no iekšienes un ārpuses,” norādīja ministrs.

Jau vēstīts, ka 23.augustā vizītē Latvijā ieradās Amerikas Savienoto Valstu viceprezidents Džo Baidens. Baidena delegāciju sagaidīt klātienē bija ieradies Rinkēvičs un ASV vēstniece Latvijā Nensija Petita, kā arī citas ministrijas un vēstniecības amatpersonas.

Rīgā Baidens tikās ar triju Baltijas valstu prezidentiem un Latvijas Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS). Vakarā viņš Latvijas Nacionālajā bibliotēkā teica uzrunu baltiešiem.

ASV viceprezidenta Džo Baidena vizīte Latvijā atkārtoti apstiprina pastāvošo stratēģisko aliansi starp Baltijas valstīm un ASV.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats