18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rinkēvičs: Cīņa pret "Daesh" būs grūta un ilga
Rinkēvičs: Cīņa pret "Daesh" būs grūta un ilga
Autors: BNA / 22. jūlijs 2016, 9:42
Lai gan nav šaubu, ka koalīcijas spēki pašlaik vājina teroristiskās organizācijas "Daesh" jeb "Islāma valsts" (ISIS) aktivitātes Irākā un Sīrijā, tomēr būtu pārlieku optimistiski sacīt, ka "Daesh" sakāve ir nedēļu vai mēnešu jautājums, uzskata Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).


Kā informēja Ārlietu ministrijā, ceturtdien Vašingtonā notikušajā koalīcijas cīņai pret ISIS ārlietu ministru sanāksmē Rinkēvičs pauda Latvijas nostāju par līdzšinējo dalību koalīcijas spēku sastāvā un Latvijas atbalstu teroristiskās organizācijas apkarošanā.

Rinkēvičs uzsvēra, ka ir svarīga sadarbības nodrošināšana starp koalīcijas spēkiem un citiem starptautiskajiem spēlētājiem - NATO un Eiropas Savienību. "Cīņa pret "Daesh" ir sekmīga, bet tā būs ilga, to nedrīkst aizkavēt terorakti Eiropā, Turcijā, ASV vai jebkur pasaulē," norādīja ārlietu ministrs.

Viņš arī atgādināja, ka Latvija ir starptautiskās koalīcijas sastāvā kopš tās izveides, turklāt mūsu valsts ir pievienojusies četrām no piecām koalīcijas darba grupām. Turklāt šī gada janvārī Latvijas parlaments apstiprināja līdz desmit personu lielas militāro ekspertu grupas nosūtīšanu Irākas bruņoto spēku apmācībai, tā daļēji piedaloties koalīcijas militārajā operācijā "Inherent Resolve".

Rinkēvičs pauda pārliecību par konkrēta plāna nepieciešamību un starptautiskās sabiedrības iesaisti Irākas un Sīrijas atjaunošanai, kas balstītos uz likuma varas un cilvēktiesību nostiprināšanu reģionā. "Svarīgi nodrošināt strauju atbrīvoto reģionu atjaunošanu, kam ir nepieciešama arī vietējo iedzīvotāju iesaiste un aktīva rīcība. Līdz ar "Daesh" sakāvi ir jāpārtrauc ārvalstu kaujinieku vervēšana un teroristisko organizāciju piekļuve starptautiskajām finanšu sistēmām," pauda ārlietu ministrs.

Kā ziņots, Rinkēvičs šonedēļ darba vizītē apmeklē ASV, kur piedalās Vašingtonā notiekošajā Starptautiskās koalīcijas cīņai pret ISIS ārlietu ministru sanāksmē.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats