25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Mūrniece: KNAB ir vajadzīga jauna elpa
Mūrniece: KNAB ir vajadzīga jauna elpa
Autors: BNA / 21. jūlijs 2016, 9:58
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) ir vajadzīga jauna elpa, ceturtdien intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).


Mūrniece tieši neatbildēja, vai KNAB būtu vajadzīgs jauns vadītājs, bet lika noprast, ka biroja vadībā nepieciešamas pārmaiņas, sakot, ka “iestādei ir vajadzīga jauna elpa”.

Viņa atzīmēja, ka uz KNAB iekšējām nesaskaņām norādījusi arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD). Mūrniece skaidroja, ka KNAB jābūt institūcijai, kas ir neatkarīga un politiķi tajā nejaucas.

Kā zināms, pašreizējā KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka pilnvaras beidzas šī gada novembrī, un viņš jau iepriekš izteicies, ka labprāt kandidētu arī uz otru termiņu.

Biedrība “Delna” vērtējot Korupcijas novēršanas un apkarošana biroja (KNAB) darbu pēdējos piecos gados, nonākusi pie secinājuma, ka tas bijis sarežģīts periods, kas nav bijis saistīts ar kādiem ārējiem apstākļiem, piemēram, politisko ietekmēšanu, bet gan ar dziļām iekšējām nesaskaņām.

“2016. gadā notikums ar izšķirošu nozīmi ir biroja priekšnieka iecelšana, jo Streļčenokam beidzas pilnvaru termiņš. Šim procesam jānotiek labā ticībā un ar pietiekamiem laika un citiem resursiem kandidātu vērtēšanas komisijas rīcībā, lai varētu pārliecināties par biroja nākamā priekšnieka vadības prasmēm, stratēģisko redzējumu un kompetencēm, jo nepilnībām var būt tālejošas sekas,” pauda biedrība.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats