20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Opozīcija sola panākt pirmsskolas pedagogu darba samaksas palielināšanu
Opozīcija sola panākt pirmsskolas pedagogu darba samaksas palielināšanu
Autors: BNA / 21. jūlijs 2016, 9:28
Rīgas domes "Vienotības" frakcijas deputāti "pilnībā atbalsta" Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) aicinājumu Rīgas un pārējām Latvijas pašvaldībām nodrošināt lielāku atalgojumu visiem pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem, teikts frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes vēstulē LIZDA priekšsēdētājas pienākumu izpildītājai Ilzei Priževoitei.


Kā informēja frakcijas konsultants Nils Josts, vēstule nosūtīta, atbildot uz LIZDA vadītājas vēstuli Rīgas domes deputātiem, kurā uzsvērts, ka darba algai jābūt vienlīdzīgai visās izglītības pakāpēs, jo izglītības un kvalifikācijas prasības visiem skolotājiem ir vienādas, bet atalgojums pirmsskolās par veicamo atbildīgo un nozīmīgo darbu nav adekvāts.

Ēlerte uzsvērusi, ka vairākus gadus "Vienotības" deputāti esot vērsuši Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) uzmanību uz pirmsskolu pedagogu zemo atalgojumu, taču rīcība no atbildīgajām amatpersonām līdz šim neesot sekojusi. Gan 2015.gadā, gan gatavojot 2016.gada Rīgas pilsētas pašvaldības budžetu un tā grozījumus šī gada pirmajos mēnešos, "Vienotības" deputāte Baiba Brigmane iesniegusi priekšlikumu palielināt pirmsskolu pedagogu atalgojumu, no pašvaldības budžeta tam atvēlot 3.5 miljonus eiro, taču valdošā koalīcija tos noraidījusi.

Jūlija sākumā Ēlerte un Brigmane nosūtījušas vēstuli Ušakovam ar atkārtotu lūgumu panākt pirmsskolu pedagogu algu palielinājumu un uzdot Rīgas domes Finanšu departamentam aprēķināt, cik liels finansējums nepieciešams, lai pirmsskolu pedagogu algas palielinātu līdz 680 eiro no 2016.gada 1.septembra, kā arī sagatavot attiecīgu budžeta grozījumu projektu, to pēc iespējas drīzāk iekļaujot izskatīšanai un apstiprināšanai Rīgas domes sēdē.

Zemais atalgojums ir iemesls gan nepietiekamam pedagogu skaitam, gan vietu trūkumam Rīgas bērnudārzos, uzskata deputātes.

"Vienotību" pārstāv izglītības ministrs Kārlis Šadurskis, kura vadībā tika izstrādāta pedagogu algu reforma.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats