18. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Jadviga, Laura
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas centrāltirgus vadība ir gatava cīnīties ar pārkāpumiem pārtikas tirdzniecībā
Rīgas centrāltirgus vadība ir gatava cīnīties ar pārkāpumiem pārtikas tirdzniecībā
Autors: BNA / 20. jūlijs 2016, 10:52
Rīgas pašvaldības uzņēmuma “Rīgas centrāltirgus” vadība apņēmusies cīnīties pret nelegālajiem pārtikas tirgoņiem, trešdien intervijā Latvijas Radio atzina Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) vadītājs Māris Balodis.


Dienests šogad vairākos reidos Latvijas tirgos konstatējis, ka ļoti bieži produkti tiek tirgoti bez jebkādiem izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Piemēram, šonedēļ reidā “Rīgas centrāltirgus” slēgtajā teritorijā no tirdzniecības izņemta vairāk nekā 3 200 kg augļu, ogu un dārzeņu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem. Līdzīgas ārpuskārtas pārbaudes nakts tirgū un citās A/S ‘’Rīgas centrāltirgus’’ tirdzniecības vietās PVD ar Valsts policiju veica jūnija un jūlija mēnešos, kad no tirdzniecības tika izņemtas nepilnas 2 tonnas augļu, ogu un dārzeņu.

Kā atzina Balodis, “Rīgas centrāltirgus” vadība ir gatava izstrādāt rīcības plānu, kā preventīvi cīnīties ar pārkāpumiem pārtikas tirdzniecībā: “Lai novērstu šāda veida pārkāpumus, kas nepārtraukti atkārtojas, – tirdzniecība bez pavaddokumentiem, tirdzniecība bez reģistrācijas Pārtikas un veterinārajā dienestā un tā tālāk.”

Viņš norādīja – pagaidām ir grūti teikt, cik ātri šis mehānisms “Rīgas centrāltirgū” tiks ieviests, taču pēc sarunas ar jauno tirgus vadību radies priekšstats, ka tā ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk situāciju tirgū uzlabot un tirgū notiekošos procesus sakārtot.

“Tirgus valdes pārstāvis solījis pastiprināt kontroles gan tirgum piederošajās teritorijās – paviljonos, gan arī iznomātajās teritorijās. To pašu apņēmās arī Nakts tirgus pārstāvji un slēgtās teritorijas nomnieki,” atzina PVD vadītājs.

Viņš pauda, ka vislabākais variants būtu, ja PVD mazāk būtu jādodas pārbaudēs, un Latvijas tirgos tirdzniecība vairāk notiktu paškontroles ietvaros. “Ja paši uzņēmumi garantētu patērētājam gan drošu, gan izsekojamu produkciju, par kuru tiek samaksāti nodokļi.”

PVD pastiprinātas kontroles augļu, ogu un dārzeņu sezonas laikā rīko katru gadu. No šā gada marta dienests veicis vairāk nekā 1500 pārbaudes augļu un dārzeņu tirdzniecības vietās, tostarp vairumtirdzniecības bāzēs. Apmēram 20% gadījumu tiek konstatēti pārkāpumi.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats