19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Bergmanis piedalīsies pret "Islāma valsti" vērstās starptautiskās koalīcijas sanāksmē ASV
Bergmanis piedalīsies pret "Islāma valsti" vērstās starptautiskās koalīcijas sanāksmē ASV
Autors: BNA / 20. jūlijs 2016, 9:42
Šodien aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) piedalīsies pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts" vērstās starptautiskās koalīcijas valstu aizsardzības ministru sanāksmē ASV.


Sanāksmi vadīs ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters, un tās mērķis ir sekmēt koalīcijas valstu savstarpējo sadarbību un veicināt ciešāku koordināciju, plānojot un īstenojot koalīcijas rīcību.

Sanāksmes laikā paredzēts apspriest pašreizējo situāciju koalīcijas operāciju rajonos un panākt vienošanos par turpmāko stratēģisko vīziju cīņā pret teroristisko organizāciju "Islāma valsts" jeb "Daesh".

"Terorisms ir gļēvuma un nelietības apvienojums, kura rezultātā iet bojā neapbruņoti, nevainīgi cilvēki, iet bojā bērni, ģimenes, cieš līdzcilvēki. Traģēdija Francijas pilsētā Nicā ir kārtējais traģiskais pierādījums tam, ka terorisms ir cilvēces ļaunākais ienaidnieks, pret kuru jācīnās vienoti. Tieši tādēļ sanāksme ASV ir stratēģiski nozīmīgs notikums šajā laikā un arī traģisko notikumu iespaidā," tā uzsver aizsardzības ministrs.

Latvija šī gada februārī iesaistījās pretterorisma operācijā "Inherent Resolve" Irākā, Latvijai operācijā piedaloties ar sešiem instruktoriem, kas ir pilnībā integrēti Dānijas kontingenta sastāvā. Latvijas instruktoru uzdevums ir apmācīt Irākas drošības spēkus, tādējādi stiprinot to kaujas spējas. Latvijas kontingents atrodas vienā no četriem Irākas drošības spēku apmācību centriem - Irākas un ASV Gaisa spēku bāzē, aptuveni 180 kilometrus uz rietumiem no Bagdādes.

Latvija pret teroristiskās organizācijas "Daesh" vērstajai starptautiskajai koalīcijai pievienojās politiski un pauda atbalstu tās darbībām 2014.gada rudenī. Koalīcijas izveidi 2014.gada septembrī sāka ASV, reaģējot uz 2014 gada jūnijā Irākas valdības izplatīto aicinājumu visām ANO dalībvalstīm sniegt atbalstu "Islāma valsts" apkarošanai un ņemot vērā globāla mēroga apdraudējumu pasaules drošībai.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats