19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīdzinieka kartes īpašnieki varēs izmantot plašāku pakalpojumu loku
Rīdzinieka kartes īpašnieki varēs izmantot plašāku pakalpojumu loku
Autors: BNA / 1. jūlijs 2016, 9:58
Atlaides klīnikās un veikalos, elektroniskā atslēga, braucieni sabiedriskajā transportā un e-maciņš – tā ir tikai daļa funkciju, ko pilda Rīdzinieka karte. No šodienas, 1. jūlija, rīdzinieka kartes īpašnieki varēs izmantot plašāku pakalpojumu loku.


Darbu sākusi un turpmāk kartes lietotāji par rīdziniekiem pieejamām atlaidēm varēs uzzināt mājas lapā www.ridziniekakarte.lv. Tur varēs iegādāties jaunās 1 stundas biļetes, piecas 24 stundu biļetes un ieskaitīt naudu savā e-maciņā, lai norēķinātos par automašīnu novietošanu ar 20% atlaidi.

Līdz šim noformētas jau vairāk nekā 340 000 Rīdzinieka kartes.

Rīdzinieka kartes funkcijas

Personalizēts e-talons norēķiniem sabiedriskajā transportā Rīgā, tajā skaitā saņemot braukšanas maksas atvieglojumus – autobusos, trolejbusos, tramvajos un mikroautobusos. Kā arī iespēja saņemt braukšanas maksas atvieglojumu Rīgas pilsētas sabiedriskajā transporta maršruta tīklā.

E-maciņš norēķiniem par precēm vai pakalpojumiem (tajā skaitā autostāvvietu ar izdevīgāku tarifu). Nākotnē būs iespēja norēķināties arī par citiem pakalpojumiem un produktiem. Jauns pakalpojums, būs piejejams no 1.jūlija.

Atlaižu karte, saņemot Rīgas pilsētas pašvaldības, Rīgas iestāžu un pašvaldības sadarbības partneru piedāvātos atvieglojumus. Pašlaik ar Rīdzinieka karti sadarbojas vairāki uzņēmumi – gan Rīgas 1. slimnīca, gan Rīgas Dzemdību nams un Rīgas Zooloģiskais dārzs. Savus piedāvajums pašlaik gatavo 15 sadarbības partneri. Rīgas satiksme aicina Rīgas uzņēmumus izmantot izdevību un kļūt par partneriem, piedāvājot rīdziniekiem savus pakalpojumus.

Sociālā karte – iespēja maznodrošinātajiem saņemt ēdināšanas pakalpojumus siltā ēdiena izsniegšanas vietās Rīgā.

Piekļuves kontroles karte – elektroniskā atslēga dzīvojamajās ēkās, teritorijās utt.

Darbu sākusi arī jauna mājaslapa rīdzinieka kartes īpašniekiem

Jaunizveidotajā mājaslapā būs publiski pieejamā sadaļa, kurā ikviens interesents varēs uzzināt aktuālākās rīdziniekiem pieejamās atlaides un pieteikties Rīdzinieka kartes saņemšanai, kā arī slēgtā sadaļa – interneta veikals, kurai varēs piekļūt ar bankas autorizāciju vai speciāli izveidotu paroli, kas tiks nosūtīta uz klienta e-pastu. Mājas lapas slēgtajā sadaļā Rīdzinieka karšu lietotāji varēs iegādāties jebkuru biļešu veidu, kas ielādējams Rīdzinieka kartē. Tāpat mājas lapas slēgtajā sadaļā klienti varēs papildināt savu Rīdzinieka kartes e-maciņu, lai veiktu norēķinus par automašīnu novietošanu B, C un D zonās ar 20% atlaidi, kā arī pārvaldīt savu Rīdzinieka kartes saturu.

No 2016. gada 1. jūlija Rīdzinieka kartes lietotājiem pieejamie braukšanas biļešu veidi:

Rīdzinieka kartes īpašnieki varēs iegādāties vienas stundas biļeti par 1,15 eiro darbdienām un 0,60 eiro brīvdienām. Iegādājoties šādu biļeti, pasažieris stundas laikā varēs veikt neierobežotu skaitu braucienu ar pārsēšanos. Turklāt pēdējo braucienu pasažieris drīkstēs reģistrēt biļetes derīguma termiņa 59. minūtē un tālāk braukt līdz maršruta galapunktam neatkarīgi no ceļa ilguma.

Savukārt 5 biļetes 24 stundām varēs lietot gan piecas diennaktis pēc kārtas, gan jebkādā citādā secībā 15 dienu laikā. Biļešu reģistrācija jāveic katru reizi, iekāpjot sabiedriskajā transportā. Pēdējās biļetes reģistrācija jāuzsāk 14. dienā, jo 15. dienas pulksten 23:59 biļešu derīguma termiņš beigsies.

Tāpat no 1. jūlija Rīdzinieka karšu īpašnieki varēs apmaksāt autostāvvietas pakalpojumus B, C un D zonās ar 20% atlaidi. Lai varētu izmantot šo priekšrocību, nepieciešams Rīdzinieka kartē aktivizēt e-maciņu, kas dod iespēju samaksāt stāvvietas pakalpojumus ar Rīdzinieka karti, kurā jau ieskaitīta elektroniskā nauda. Ja Rīdzinieka karte izdota līdz 2016. gada 1. janvārim, klientam jāvēršas kādā no „Rīgas satiksmes” klientu apkalpošanas centriem, lai aktivizētu e-maciņu.

Rīdzinieka karti var saņemt galvaspilsētā deklarētās personas vai cilvēki, kam Rīgā ir īpašums. Tāpat iedzīvotājus aicina izņemt iepriekš noformētās rīdzinieka kartes, kas joprojām nav izņemtas. Pirmo reizi saņemt karti var bez maksas, tāpat bez maksas var samainīt savu personalizēto e-talonu pret rīdzinieka karti.

Jau vēstīts, ka no šodienas rīdzinieka karti uz gadu var iegādāties arī nerīdzinieki. Maksa par to ir 775 eiro.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats