20. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Mirta, Ziedīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pedagogu algu reformai trūkst 4,8 miljoni eiro
Pedagogu algu reformai trūkst 4,8 miljoni eiro
Autors: BNA / 30. jūnijs 2016, 14:17
Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA), Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA), Izglītības un zinātnes ministrijas un Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) panāktā kompromisa rezultātā pedagogu algu reformai trūkst 4,8 miljoni eiro.


Kā šodien pēc tikšanās sacīja Kučinskis, šāda situācija radusies, jo panākta izpratne par to, ka internātskolu uzturēšanas izmaksas pašvaldības vēl nav spējīgas pārņemt.

Kučinskis sacīja, ka 4,8 miljoni eiro jāatrod kaut kur citur. "Meklējam iespējas, kur palielināt pārejas periodus," teica Ministru prezidents.

Kā norādīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), redzot situāciju, ka pašvaldības nevarēs pārorientēties, varētu tikt noteikt viena gada pārejas periods. Šajā laikā būs jāatrod optimālais risinājums.

Kā ziņots, koalīcija piekrita izskatīšanai valdībā virzīt pedagogu atalgojuma reformu. Ministru kabinetā to plānots izskatīt 5.jūlijā, dienu pirms tam to apspriežot Ministru kabineta komitejā. Plānots, ka reforma stāsies spēkā šī gada 1.septembrī.

Pēc sarunām ar Finanšu ministriju, kā arī pašvaldībām par reformai nepieciešamajiem papildu līdzekļiem un finansiālo slogu, ko reforma varētu radīt pašvaldībām, izskatīta iespēja pirmsskolas pedagogiem atalgojumu līdz paredzētajiem 680 eiro par vienu likmi kāpināt divu gadu laikā.

Tas nozīmētu, ka pirmajā reizē pirmsskolas pedagogiem likme kāptu līdz 620 eiro - tas notiktu jau no šī gada 1.septembra. Savukārt noteikto likmes apmēru 680 eiro vērtībā plānots sasniegt pēc gada - 2017.gada 1.septembrī.

Patlaban LIZDA uztur prasību par pedagogu slodzes veidošanas metodikas iekļaušanu normatīvajos aktos, pedagogu atalgojuma palielinājuma grafiku, pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu atalgojuma un darba slodzes vienlīdzību, Pierīgas pedagogu atalgojuma līmeņa saglabāšanu, papildu piemaksām īpašos apstākļos strādājošiem pedagogiem, kā arī augstskolu akadēmiskā personāla atalgojuma palielināšanu.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats