19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Keris: Kučinskis ignorē pierādījumus par nepieciešamo papildu finansējumu veselības nozarē
Keris: Kučinskis ignorē pierādījumus par nepieciešamo papildu finansējumu veselības nozarē
Autors: BNA / 17. maijs 2016, 17:01
Māra Kučinska (ZZS) rīcībā ir daudz pierādījumu, ka veselības nozarei ir vajadzīgs papildu palielinājums, diemžēl premjers tos ignorē, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) līderis Valdis Keris.


Otrdien LVSADA lems par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS). Keris intervijā norādīja, ka arodbiedrība cer, ka pēc lēmuma pieņemšanas mainīsies valdības darba stils.

“Gadījumā, ja šī valdība saglabā pozīcijas, jācer, ka premjers secinās – jāstrādā atbilstoši labai starptautiskai praksei. Ja šī valdība krīt, jācer, ka nākamā šo principu ievēros,” teica Keris.
Viņš informēja, ka iepriekšējā premjerministre Laimdota Straujuma (“Vienotība”) sarunās ar arodbiedrību rada iespēju piešķirt papildu finansējumu veselības nozarei.

“Kučinska rīcībā daudz pierādījumu, ka nozarē ir vajadzīgs papildu palielinājums. Diemžēl Kučinskis tos ignorē,” pauda LVSADA līderis.
Keris norādīja, ka arodbiedrība vēlas panākt finansējuma palielinājumu veselībai par 44 miljoniem eiro jau šogad. Savukārt nākamgad šim palielinājumam jābūt vismaz 70 miljonu eiro apmērā, bet jau 2018.gadā finansējumam veselībai no budžeta jāatvēl vismaz 3,5% no IKP.

“Mēs uzskatām, ka politiķi pret savu darbu varētu izturēties atbildīgāk. Ir loģiski, ka Latvijas politiķiem vajadzētu ievērot labu starptautisku praksi,” teica Keris.
Jau vēstīts – savukārt, ģimenes ārstu asociācija pirmdien paziņoja, ka 31.maijā plāno rīkot piketu pie valdības ēkas.

Pikets notiks no plkst. 11.30 līdz plkst. 12.30 – laikā, kad notiks valdības sēde.

Mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību, ka veselības aprūpes budžets “ir katastrofāls”. Sabiedrība sagaidot aktīvu rīcību no valdības.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats