28. marts, Ceturtdiena
Vārda dienas: Ginta, Gunda, Gunta
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kučinskis un Dombrovskis piedalīsies forumā par Latvijas tautsaimniecību
Kučinskis un Dombrovskis piedalīsies forumā par Latvijas tautsaimniecību
Autors: BNA / 13. maijs 2016, 12:20
Vidzemes Augstskolā notiks forums par Latvijas tautsaimniecību, kurā piedalīsies arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) un Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks eiro un sociālā dialoga jautājumos Valdis Dombrovskis.


Forums “Latvijas tautsaimniecība. Ko mums māca pagātne un kādu saredzam tās nākotni” notiks 13.maijā un tiek rīkots, lai publiskotu pirmos pētījumu rezultātus, kā arī noskaidrotu un apkopotu Latvijas viedokļu līderu redzējumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību nākotnē. Forumu organizē Vidzemes Augstskola, biedrība “Ekonomistu apvienība 2010” un apgāds “Jumava”.
Forums darbs notiks trīs sesijās – plānots pārrunāt Latvijas tautsaimniecību pagātnē, kopš neatkarības atjaunošanas paveikto, kā arī par darāmo nākamajos 10 gados.

Viens no foruma organizatoriem, ViA rektors Gatis Krūmiņš uzsver:

“Pēdējos simts gados esam atradušies ģeopolitiski un ekonomiski seismiskā zonā, un šis apstāklis no vienas puses ir apgrūtinājis un sarežģījis mūsu valsts attīstību, bet no otras puses ir apliecinājis mūsu izdzīvošanas spēju un gatavību pieņemt arvien jaunus izaicinājumus. Domāju, ka mūsu vēsturiskā pieredze mums ļauj visai droši raudzīties arī nākotnē”. 

Vidzemes Augstskolā notiekošajā forumā bez Kučinska un Dombrovska piedalīsies arī Andris Piebalgs (konsultants, Eiropas Universitātes institūts, bijušais Eirokomisārs), Juris Binde (LMT prezidents), Uldis Pīlēns (UPB holdinga padomes priekšsēdētājs), Ojārs Kehris (Ekonomistu apvienības 2010 prezidents), Gatis Krūmiņš (vēsturnieks, Vidzemes Augstskolas rektors), Mārtiņš Kazāks (Swedbank galvenais ekonomists), Aigars Rostovskis (Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Padomes priekšsēdētājs), Jānis Baiks (Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs) un daudzi citi.



Diskusija par rakstu (0)
Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats